To YouTube ανακοίνωσε σήμερα πως κάθε βίντεο που παραπληροφορεί σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19 θα αφαιρείται από την πλατφόρμα. Το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει πληροφορίες, οι οποίες θα έρχονται σε αντίθεση με όσα λένε οι ειδικοί του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δεν θα επιτρέπονται πλέον.
 

“Το εμβόλιο για τον COVID-19 πλησιάζει. Γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουμε εδραιώσει τη σωστή πολιτική για να εμποδίσουμε τη σχετική παραπληροφόρηση”, ανέφερε εκπρόσωπος του YouTube σε ανακοίνωση. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει φήμες, όπως ότι τα εμβόλια θα περιλαμβάνουν μικροτσίπ ή το ότι θα προκαλούν στείρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες οδηγίες έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα πολιτική του YouTube για τον COVID-19, που δεν επιτρέπει να ανέβουν στην πλατφόρμα βίντεο που αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού, που απαξιώνουν τη σχετική ιατρική περίθαλψη, ή που αναφέρουν ότι ο ιός δεν είναι μεταδοτικός.

Το 2019 το YouTube είχε εμποδίσει τα έσοδα σε βίντεο που προωθούσαν τον αντι-εμβολιασμό. Το Facebook ανακοίνωσε τη δική του πολιτική, που εμποδίζει τη διαφημίσεις από πηγές που προωθούν επίσης τον αντι-εμβολιασμό.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης