Περισσότεροι από 1.000 πρώην και νυν υπάλληλοι της Activision Blizzard υπέγραψαν μια κοινή επιστολή, καταδικάζοντας την αντίδραση της εταιρείας στην αγωγή που εκκρεμεί εναντίον της και την κατηγορεί για περιστατικά παρενόχλησης, αλλά και για διακρίσεις ανάμεσα στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπογράφοντες υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις της Activision Blizzard σχετικά με την αγωγή ήταν «αποτρόπαιες και προσβλητικές» προς όλα όσα πιστεύουν πως θα έπρεπε αντιπροσωπεύει η ίδια η επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω αγωγή, που κατατέθηκε στην αρμόδια Αρχή της Καλιφόρνιας, κατηγορεί τη γνωστή εταιρεία για τοξικό περιβάλλον, περιγράφοντας τα γραφεία της ως ένα μέρος που ευδοκιμούσε και εξακολουθεί να ευδοκιμεί η κουλτούρα της παρενόχλησης και της στοχοποίησης, κυρίως, των γυναικών. Η οργή των πρώην και νυν εργαζομένων, όμως, πυροδοτήθηκε από την καθολική άρνηση των παραπάνω κατηγοριών από έναν εκπρόσωπο της Activision Blizzard που δήλωσε πως όλα αυτά αποτελούν «διαστρεβλωμένες και σε πολλές περιπτώσεις, λανθασμένες περιγραφές του παρελθόντος» της Blizzard.

Οι εργαζόμενοι καλούν την εταιρεία να «αντιληφθεί» τη σοβαρότητα της κατάσταση και να «επιδείξει συμπόνια προς τα θύματα». «Να εργαστεί μαζί με τους υπαλλήλους της για να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, οπού κανείς δεν θα φοβάται να μιλήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να είμαστε ξεκάθαροι», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή, «οι αξίες μας δεν αντικατοπτρίζονται στα λόγια και τις πράξεις της ηγεσίας μας. Πιστεύουμε πως αυτές οι δηλώσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά τον αγώνα μας για ισότητα μέσα και έξω από τη βιομηχανία».

Η συμπεριφορά της Activision Blizzard ενθαρρύνει την αμφισβήτηση των θυμάτων, αναφέρεται στην επιστολή. «Παράλληλα, δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της ίδιας να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον» για όλους. «Αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν πως η ηγεσία μας δεν έχει ως προτεραιότητα τις αξίες μας. Χρειάζονται άμεσες αλλαγές από τη διεύθυνση του οργανισμού».

Μάλιστα, με σκοπό να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη διοίκηση της εταιρείας, οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να απεργήσουν για μερικές ώρες σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Ελένη Δρίβα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης