Επεκτείνεται σε ακόμα δύο σημεία το δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης free WiFi του Δήμου Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο σχετικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και πλέον καλύπτει τις δύο δυτικές παραλίες, το γήπεδο του beach volley, τα γήπεδα ρακέτας και τον χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Πλέον, το ασύρματο δίκτυο «CHANIA_CITYNET» του Δήμου Χανίων αριθμεί 59 ενεργά σημεία πρόσβασης, που έχουν αναπτυχθεί τόσο εντός της πόλης όσο και στις δημοτικές ενότητες, ενώ όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, «πρόθεση του δήμου είναι να επεκτείνει συνεχώς την υπηρεσία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όσους δημόσιους χώρους αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Σύντομα θα εγκατασταθούν νέα σημεία free WiFi στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στο Γήπεδο Μοναχής Ελιάς και στην πλατεία Σπλάντζιας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Χανίων είχε υποβάλει αίτηση και έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WIFI4EU, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη δικτύων WiFi, που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια, κ.λπ.). Η δράση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν 6.000-8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης