Ο Donald Trump μπορεί να λατρεύει να tweet-άρει όλη μέρα, αλλά η ασφάλεια του λογαριασμού του δεν είναι ενημερωμένη, οπότε ένας χάκερ αποφάσισε να του να στείλει κάποιες προειδοποιήσεις.

O WauchulaGhost, όπως ο ίδιος επισημαίνει σε απευθείας σύνδεση είναι γνωστός για την παραβίαση περίπου 500 λογαριασμών ISIS στο Twitter. Τώρα ο ίδιος έχει στόχο να προειδοποιήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ ο ίδιος λέει ότι δεν προτίθεται να χακάρει τους λογαριασμούς αυτούς, άλλοι μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτήν ακριβώς την ευκαιρία για να κάνουν ακριβώς αυτό, αναφέρει το CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι μόνο ο λογαριασμός του Trump @POTUS που είναι σε κίνδυνο, αλλά και της Melania Trump @FLOTUS και του Mike Pence @VP και αυτό συμβαίνει απλώς και μόνο γιατί δεν έχουν επιλέξει ένα μάλλον απλό χαρακτηριστικό ασφαλείας του Twitter που είναι διαθέσιμο σε όλους: την παροχή ενός αριθμού τηλεφώνου ή e-mail για να επαναφέρουν οι χρήστες τον κωδικό πρόσβασης.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών ο χάκερ έχει κάνει κάποιες προσπάθειες για να τραβήξει την προσοχή του Trump και του Υπουργικού του συμβουλίου. Τους έχει πει να αλλάξουν τα email τους και να διορθώσουν τις ρυθμίσεις του Twitter, φτάνοντας μέχρι του σημείου να μοιράζονται τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται από την Πρώτη Κυρία, η γραμματέας Τύπου Sean Spicer και ο Dan Scavino, ο οποίος είναι ο Διευθυντής του Λευκού Οίκου σε σχέση με τα Social Media υπό τον Πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζει να λέει ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να καταλάβει ποια emails χρησιμοποιούσαν με την συμπλήρωση των ελλειπόντων γραμμάτων, το οποίο είναι λίγο πολύ το πρώτο βήμα που κάνουν οι χάκερ όταν προσπαθούν να παραβιάσουν έναν λογαριασμό.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης