Έπειτα από τη μεγάλη διαρροή στοιχείων στο LinkedIn, το Twitter φαίνεται πως είναι ο επόμενος στόχος των χάκερς. Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί λογαριασμοί διασήμων φαίνεται να έχουν χακαριστεί: ο λογαριασμός με τους περισσότερους followers στο Twitter, αυτός της Katy Perry πριν περίπου μία εβδομάδα, ενώ το κύμα αυτό φαίνεται να επηρέασε και τους λογαριασμούς Twitter των Mark Zuckerberg, Keith Richards, Tenacious D, Kylie Jenner και Ryan Dunn. Πολλοί χρήστες του Twitter ξεγελάστηκαν και νόμισαν ότι o Jack Black των Tenacious D απεβίωσε χάρη σε μια «άρρωστη» φάρσα των χάκερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν οι λογαριασμοί των διασήμων, που χακαρίστηκαν, έχουν σχέση μεταξύ τους, το πλήθος των διαρροών κάνει εντύπωση. Οι λογαριασμοί LinkedIn και Pinterest του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, επίσης χακαρίστηκαν, ενώ οι χάκερς ανέφεραν ότι απέκτησαν το password μέσω της μεγάλης διαρροής των κωδικών του LinkedIn. Η πιο πιθανή περίπτωση είναι ο CEO του Facebook να χρησιμοποιούσε τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλά sites, κάτι το οποίο είναι ένα πολύ κοινό λάθος.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι χάκερς χρησιμοποιούν ευρύτερα τους κωδικούς από τη διαρροή του 2012 του LinkedIn, ενώ το LinkedIn πρόσφατα παραδέχτηκε το μέγεθος της ζημιάς αυτής, προτρέποντας τους χρήστες της υπηρεσίας να αλλάξουν κωδικό ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης