Το Clubhouse είχε στόχο να γίνει η νεότερη, ανερχόμενη “μόδα” σε ό,τι έχει να κάνει με τα voice chat rooms, όμως μόλις λίγες μέρες μετά από την επίσημη κυκλοφορία του βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το database του.

Συγκεκριμένα, άτομο αγνώστου ταυτότητας κατάφερε να χακάρει την εφαρμογή και να αποσπάσει 3.8 δισεκατομμύρια τηλεφωνικούς αριθμούς, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή βρίσκονται προς πώληση στο Darknet. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτά τα 3,8 δισεκατομμύρια δεν βρίσκονται μόνο οι χρήστες του app, αλλά και άτομα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το Clubhouse. Αυτό συνέβη γιατί η εν λόγω εφαρμογή έχει πρόσβαση στη λίστα των επαφών των χρηστών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χάκερ αναφέρει πως αναζητεί έναν σοβαρό αγοραστή για να πουλήσει τα δεδομένα που απέσπασε και σκοπεύει να πραγματοποιήσει τη “συναλλαγή” στις 4 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή στα 23α γενέθλια της Google.

«Όλες αυτές οι εταιρείες συλλέγουν δεδομένα ανθρώπων που δεν είναι καν μέλη στις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για σοβαρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουν προσωπικά δεδομένα για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν καν το Clubhouse…», υποστηρίζει ο χάκερ στην ανάρτησή του. «Οι Αρχές υπόσχονται ότι οι εταιρείες που συλλέγουν δεδομένα για μη-χρήστες (των υπηρεσιών τους) θα τιμωρούνται. Ήρθε η ώρα να δούμε αν ο Νόμος θα επιβάλλει κυρώσεις στο Clubhouse ή αν είναι απλά μια απειλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ελένη Δρίβα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης