Στις 4 Απριλίου και ώρα 13:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης), η Επιτροπή θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή σε δήμους ή σε ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα διαρκέσει μιάμιση ημέρα έως τις 5 Απριλίου 2019 και ώρα 17:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 3 400 κουπόνια, αξίας 15 000 ευρώ το καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eπίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη δεύτερη πρόσκληση της πρωτοβουλίας WiFi4EU, ενός απτού μέτρου για να βελτιωθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης, περιμένουμε ανάλογο ενθουσιασμό και αυτήν τη φορά, και προσφέρουμε 600 επιπλέον κουπόνια σε σχέση με την προηγούμενη πρόσκληση.»

Το πρόγραμμα WiFi4EU, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Αφότου οι δήμοι εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ. Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία. Η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2018, όπου περισσότεροι από 13 000 δήμοι υπέβαλαν αιτήσεις από ολόκληρη την Ευρώπη και προσφέρθηκαν 2 800 κουπόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης