Παρακάτω η ιστορία ενός ανθρώπου που μπορεί να εμπνεύσει και να λειτουργήσει ως υπόδειγμα πολίτη για όλους μας.

Γνωρίζατε ότι οι επιδόσεις και τα ρεκόρ των ατόμων με αναπηρία σε πολλά αθλήματα διαφέρουν μόνο μερικά δευτερόλεπτα από αυτά των αρτιμελών αθλητών; Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία του δικαιώματος για αυτόνομη ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό. Η δυνατότητα συμμετοχής τους στον αθλητισμό, αλλά και η ενίσχυση του παραολυμπιακού κινήματος είναι και ο στόχος της Φωτεινής Σαρρίδου, που είναι μία από τους 10 νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φωτεινή είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής που εργάζεται για να προσφέρει το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να “νικήσει” την έλλειψη πληροφόρησης για τα είδη των αθλημάτων, τους προπονητές ειδικής φυσικής αγωγής, αλλά και τους διαθέσιμους χώρους προπόνησης για ΑμεΑ. Στο παρελθόν υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης και πριν από πέντε χρόνια, ξεκίνησε να απασχολείται εθελοντικά στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία “ΗΡΟΔΙΚΟΣ”, ως προπονήτρια κολύμβησης και boccia.

 

Πλέον, μέσω του προγράμματος World of Difference, η Φωτεινή εργάζεται ως υπεύθυνη για τη δημιουργία και διαχείριση ενός application, μέσω του οποίου άτομα με αναπηρία θα μπορούν να βρίσκουν εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής οπουδήποτε στην Ελλάδα. Στόχος είναι η συμμετοχή των ΑμεΑ στον αθλητισμό, τόσο για την ενίσχυση της φυσικής τους κατάστασης και αυτονομίας, όσο και για την ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δημιουργία του application, η Φωτεινή συνεργάστηκε με τη Social Hackers Academy, έναν Οργανισμό που διδάσκει προγραμματισμό σε πρόσφυγες, μετανάστες και ανέργους, με στόχο να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης