H Vodafone Ελλάδος μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του Abed Hamami. Με καταγωγή από τη Συρία, ο Abed γεννήθηκε στην Ελλάδα, όπου και πέρασε τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Συρία, όπου και αναγκάστηκε να παραμείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των ελληνικών σχολικών τάξεων και να δυσκολευτεί αρκετά με την επιστροφή του στην Ελλάδα πέντε χρόνια αργότερα.

Οι δυσκολίες όμως που συνάντησε, δεν σταμάτησαν την προσπάθειά του για πρόσβαση στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Έτσι, έχοντας ως στόχο μια θέση εργασίας στον τομέα του προγραμματισμού, που είναι το πάθος του, ο Abed αναζητούσε τα μέσα για να το πετύχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τότε έμαθε για τη Social Hackers Academy, έναν Οργανισμό που διδάσκει προγραμματισμό σε πρόσφυγες, μετανάστες και ανέργους, με σκοπό να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αλλά και την κοινωνία, έχοντας μία σταθερή εργασία σε εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Abed ολοκλήρωσε με επιτυχία το επτάμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού και απέκτησε σημαντικές δεξιότητες τεχνολογιών και πληροφορικής. Στη συνέχεια, κατάφερε να βρει εργασία σε μια startup επιχείρηση τεχνολογίας, θέλησε ωστόσο να ανταποδώσει στη Social Hackers Academy όλες τις δεξιότητες που έλαβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζοντας ο ίδιος τρεις ξένες γλώσσες (Αραβικά, Αγγλικά και Ελληνικά), παράλληλα με την εργασία του, μπόρεσε να προσφέρει πολύτιμη εθελοντική βοήθεια στον Οργανισμό, τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές.

Ο Abed είναι ένας από τους 10 φετινούς νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που του έδωσε να καλύψει μια έμμισθη θέση εργασίας στον Οργανισμό όπου ο ίδιος είχε διδαχθεί προγραμματισμό.

Πλέον, ως Head of Education της Social Hackers Academy, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και λειτουργία μιας e-learning πλατφόρμας, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στη δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαίδευση κώδικα και προγραμματισμού.

Ο στόχος είναι να εκπαιδεύσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει, προκειμένου να ενσωματωθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης