To Vodafone Business ανακοινώνει ότι ολοκληρώνει το έργο του μετασχηματισμού του δικτύου των καταστημάτων, αποθηκών και κάθε άλλου σημείου παρουσίας της αλυσίδας Κωτσόβολος, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο δίκτυο βασισμένο σε τεχνολογία SD-WAN. Το νέο δίκτυο καλύπτει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας στα σημεία επαφής της εταιρείας με τους καταναλωτές και εξασφαλίζει την ευελιξία και την δυνατότητα κλιμάκωσης που απαιτεί ένας σύγχρονος retailer.  
 

Το Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN) είναι μία καινοτόμος τεχνολογία επικοινωνίας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διασυνδέσουν με αξιόπιστο τρόπο τοποθεσίες με υπηρεσίες cloud και προσφέρει μία ολοκληρωμένη και εγγυημένη λύση που μπορεί να φέρει νέες δυνατότητες σε οργανισμούς όλων των μεγεθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SD-WAN, που υλοποίησε η Vodafone για λογαριασμό της Κωτσόβολος, εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογίες σε 109 σημεία της εταιρείας, που περιλαμβάνουν τα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες. Στο πλαίσιο του έργου, η Vodafone παρείχε τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφάλειας δικτύου όσο και υπηρεσίες επικοινωνιών μέσω δικτύου οπτικών ινών, One Net και 4G, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη διασύνδεση ανάμεσα σε όλα τα σημεία του δικτύου Κωτσόβολος και συμπληρώνοντας τον εξοπλισμό που επέλεξε η εταιρεία.

Σε συνεργασία με την Cosmos Business Systems και την Hewlett Packard Enterprise – Aruba, η Vodafone παρέδωσε στην Κωτσόβολος ένα έργο υπερσύγχρονων λύσεων δικτύου SDWAN, IP Voice & WIFI που της επιτρέπουν να χτίζει ένα ανθεκτικό μοντέλο ανταπόκρισης σε όποια αλλαγή. Τα οπτικά κυκλώματα, η πλήρης αποκέντρωση των επικοινωνιών και της ασφάλειας του SDWAN, καθώς και οι παρεχόμενες λύσεις διαχείρισης της εμπειρίας του πελάτη, διαμορφώνουν τα συστατικά  ενός από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για το ψηφιακό μέλλον του πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, με την τεχνολογία SD-WAN το δίκτυο καταστημάτων Κωτσόβολος μπορεί να κάνει «έξυπνη» διαχείριση της δικτυακής κίνησης σε καταστήματα και αποθήκες, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη διαχείριση του δικτύου και των πόρων της επιχείρησης, βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη, καλύτερη επιχειρησιακή λειτουργία και ευκολότερη αξιοποίηση των αναγκών σε ψηφιακούς πόρους μέσω του cloud. Ειδικότερα όσο αφορά το cloud η λύση SDWAN είναι η πλέον ενδεδειγμένη μιας και επιτρέπει με ασφάλεια την αποκεντρωμένη επικοινωνία κάθε σημείου με το διαδίκτυο.  

Ο Chief Technology Officer της Κωτσόβολος, Γιάννης Παπίδης, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τη Vodafone μας προσέφερε ένα σύνολο υπερσύγχρονων λύσεων που μας επέτρεψαν να αντεπεξέλθουμε σε ραγδαίες αλλαγές, κάτω από πολύ απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, για να αντιμετωπισθεί με επιτυχία η πιο απαιτητική χρονιά. Πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης και η συνεργασία μας με τη Vodafone έχει τροφοδοτήσει τις ομάδες μας με κίνητρο και όρεξη προκειμένου να δημιουργήσουν στο μέλλον μοναδικές, ψηφιακές λύσεις που θα συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας».    

Η εμπορική διευθύντρια Μεγάλων Εταιρικών Πελατών του Vodafone Business Ελίνα Σβύρου δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Κωτσόβολος έφερε ένα υποδειγματικό, αλλά και απαιτητικό, υπερσύγχρονο έργο που δείχνει τον δρόμο για το αύριο. Στη Vodafone πιστεύουμε ότι τα έξυπνα δίκτυα θα γίνουν η ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων και θα στηρίξουν τις φιλοδοξίες τους. Είτε θέλουν να επεκταθούν σε νέες αγορές είτε θέλουν να ανατρέψουν τα δεδομένα στον κλάδο τους είτε να γίνουν πιο παραγωγικές, η τεχνολογία SD-WAN τους παρέχει την ευελιξία, τον έλεγχο και την ευκολία που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν το επόμενο κύμα καινοτομίας και να αποκτήσουν προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης