Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και ασφαλή επικοινωνία, παρουσιάζει διάφορες βελτιώσεις που θα υποστηρίξουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στη νέα σχολική χρονιά. Η ιαπωνικών συμφερόντων πλατφόρμα επικοινωνίας λάνσαρε τη λειτουργία κουίζ στις ψηφοφορίες τόσο για τις ομαδικές συνομιλίες όσο και για τις κοινότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους καθηγητές να τσεκάρουν με ευκολία το επίπεδο κατανόησης κάποιου θέματος από την τάξη.

Για να φτιάξει ένα κουίζ, ο χρήστης πρέπει απλά να:
–    Διαλέξει μια κοινότητα ή μια ομαδική συνομιλία και να πατήσει στο εικονίδιο της ψηφοφορίας στο κάτω μέρος της οθόνης.
–    Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, να επιλέξει τη λειτουργία κουίζ και να προσθέσει ερώτηση, πιθανές απαντήσεις και -αν χρειάζεται- μια μικρή εξήγηση για το ποια απάντηση είναι η σωστή
–    Να επιλέξει ποια είναι η σωστή απάντηση και να πατήσει «δημιουργία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το κουίζ ανεβεί στην κοινότητα ή την ομαδική συνομιλία, οι κάθε χρήστης μπορούν να δουν τι ψήφισαν συνολικά οι υπόλοιποι, αλλά μόνο αφού ο ίδιος έχει πάρει μέρος στην ψηφοφορία θα μπορεί να δει ποια είναι η σωστή απάντηση, μαζί με μια σύντομη εξήγηση. Το τι απάντησε ο καθένας ξεχωριστά σε μια κοινότητα θα παραμένει κρυφό, ακόμη και από τον δημιουργό του κουίζ. Ωστόσο, στις ομαδικές συνομιλίες, ο δημιουργός του κουίζ θα μπορεί να βλέπει ποιος ψήφισε την κάθε πιθανή απάντηση.

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη για όποιον θέλει να τσεκάρει τη γνώση ή την άποψη των μελών μιας κοινότητας ή απλά να δημιουργήσει διασκεδαστικά κουίζ για διάφορα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης σταμάτησε να είναι μια σταδιακή διαδικασία και για τις περισσότερες χώρες στον κόσμο που μπήκαν σε καραντίνα έγινε μέσα σε μια νύχτα. Μέσα σε ελάχιστες μέρες ολόκληρη η εκπαιδευτική διαδικασία πέρασε από τις τάξεις στα σπίτια μαθητών και καθηγητών. Δημιουργήθηκαν πολλές κοινότητες στο Viber μεταξύ μαθητών, καθηγητών και γονέων, για να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Βλέποντας τα νούμερα σήμερα και συγκρίνοντάς τα με την ίδια περίοδο πέρσι, σε όλο τον κόσμο, οι χρήστες που επικοινωνούν μέσω μιας κοινότητας έχουν διπλασιαστεί, κάτι που αποδεικνύει ότι το Viber είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια ανεύρεσης μιας καινούργιας ισορροπίας αυτούς τους δύσκολους καιρούς», λέει η Anna Znamenskaya – Chief Growth Officer στη Rakuten Viber.

Πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει την εκπαίδευση, το τελευταίο δίμηνο η Rakuten Viber παρουσίασε κι άλλες λειτουργίες που θα φανούν χρήσιμες και διασκεδαστικές τόσο σε καθηγητές, όσο και σε μαθητές και γονείς. Στην κορυφή της λίστας υπάρχει η γκαλερί πολυμέσων και μια λειτουργία υπενθυμίσεων που έρχεται σύντομα για τις «Σημειώσεις Μου», που θα βοηθήσει τους χρήστες να μην ξεχνούν σημαντικές ημερομηνίες, εργασίες και συναντήσεις. Για όσους θέλουν να κάνουν πιο διασκεδαστική την τάξη τους ή την κοινότητα με άλλους γονείς, υπάρχουν η δημιουργία GIF και αυτοκολλήτων, αλλά και οι αντιδράσεις emoji. Τέλος, τα σύντομα μηνύματα με ήχο ή βίντεο ήταν ανέκαθεν μια καλή ιδέα για όποιον έψαχνε να βρει ένα τρόπο να κάνει πιο προσωπική την επικοινωνία, ειδικά όταν βρίσκεται στο δρόμο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης