Ο Jack Dorsey φαίνεται πως λύγισε τελικά κάτω από την πίεση της επίθεσης από τους επενδυτές της Twitter, σχετικά με την οικονομική απόδοση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας ότι παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
 

Σε ένα tweet που ανήρτησε, ο Dorsey εξηγεί ότι πιστεύει πως είναι σημαντικό το Twitter να παραμείνει μόνο του και να είναι απαλλαγμένο από την επιρροή ενός εκ των ιδρυτών του. Υποστήριξε ότι η αποχώρησή του ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση και μάλιστα «δύσκολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Twitter όρισε τον CTO της εταιρείας, Parag Agrawal, ως αντικαταστάτη του Dorsey, με τον νέο CEO να γίνεται επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Dorsey θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2022.

Ο Dorsey έγινε για πρώτη φορά Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας το 2007, με πρόεδρο τον συνιδρυτή της, Evan Williams. Αντάλλαξαν ρόλους το 2008, προτού ο Dorsey αναλάβει εκ νέου τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου το 2015, παράλληλα με τα καθήκοντα του επικεφαλής της εταιρείας fintech, Square.
 

Ο Dorsey δέχτηκε κριτική για την ταυτόχρονη ηγεσία των δύο εταιρειών, με την επενδυτική εταιρεία, Elliott Management, να πιέζει για την απομάκρυνσή του ως επικεφαλής του Twitter από το 2020.

Η επενδυτική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με το Twitter λίγο μετά, σύμφωνα με την οποία ο Dorsey παρέμεινε και η Elliott Management πήρε θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, το Twitter εισήγαγε νέες λειτουργίες premium, βασισμένες σε συνδρομητική πολιτική, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του και να επιστρέψει στα κέρδη, αφού το 2020 κατέγραψε ζημιά 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης