Μετά από το Facebook, και το Twitter φαίνεται να ανέλαβε δράση κατά του περιεχομένου, το οποίο σχετίζεται με τρομοκρατία, που αναρτάται στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Twitter αποκάλυψε ότι έχει απενεργοποιήσει περισσότερους από 1,2 εκατ. λογαριασμούς εξαιτίας περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία από τον Αύγουστο του 2015, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2017 μόνο, έκλεισε πάνω από 275.000 λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφορά διαφάνειας της εταιρείας έρχεται σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα κατηγορούνται για τις δυνατότητες που δίνουν σε χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες για ρητορικές μίσους, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα. To Twitter έχει δεσμευτεί να βελτιωθεί και ζητά την εισήγηση του κοινού για τη βελτίωση αυτή.

Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ο ρυθμός απενεργοποίησης λογαριασμών έχει μειωθεί κατά 8,4% και αποτελεί τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον σημαντικά θετικό αντίκτυπο που έχουν αποφέρει τα χρόνια σκληρής δουλειάς, ώστε να κάνουμε το site μας αφιλόξενο για όσους προσπαθούν να προωθήσουν την τρομοκρατία. Βλέπουμε ως αποτέλεσμα ότι όλο και περισσότερο μειώνεται αυτού του είδους η δραστηριότητα”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τo Twitter επεσήμανε ότι χρησιμοποιούν δική τους τεχνολογία εντοπισμού των λογαριασμών αυτών και ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί απενεργοποιούνται προτού καν καταφέρουν να δημοσιεύσουν την πρώτη τους ανάρτηση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης