H Trimsignal είναι μια start-up εταιρεία που αξιοποιεί μια κατοχυρωμένη τεχνολογία για τον σχεδιασμό ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, βελτιώνοντας την απόδοσή τους 35-60% και την κατανάλωση ισχύος 15-40%.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς το καταφέρνει αυτό; Μέσα σε έναν επεξεργαστή διαδίδονται πολλαπλά σήματα με μεγάλες διακυμάνσεις καθυστέρησης. Λόγω της πολυπλοκότητάς τους, η βιομηχανία κατασκευής επεξεργαστών έχει καθιερώσει τη μεγαλύτερη δυνατή καθυστέρηση σήματος ως το όριο για τη συχνότητα λειτουργίας τους. Έτσι, όλοι οι επεξεργαστές λειτουργούν με βάση το “χειρότερο σενάριο” χωρίς να αξιοποιούν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Η Trimsignal έρχεται να δώσει λύση σε αυτή την πρόκληση, με την ενσωμάτωση ενός chip ανίχνευσης που εντοπίζει τις πραγματικά ενεργές καθυστερήσεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη συχνότητα λειτουργίας σε έναν επεξεργαστή κατά 35-60% πάνω από την ονομαστική συχνότητα λειτουργίας του. Καθώς μειώνεται η θερμοκρασία λειτουργίας, επιτυγχάνεται ασφαλής λειτουργία με υψηλή απόδοση, σε επίπεδο που πριν ήταν δύσκολο να επιτευχθεί λόγω απουσίας αποδοτικού τρόπου ψύξης.

 
Πίσω από αυτή την πολλά υποσχόμενη start-up είναι ο ιδρυτής της κ. Νικόλαος Ζομπάκης, απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την ίδια σχολή στον τομέα της Ψηφιακής Σχεδίασης.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
«Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια η συγκεκριμένη τεχνολογία να καθιερωθεί ως πρότυπο σχεδιασμού για την ανάπτυξη και κατασκευή επεξεργαστών σε όλη τη βιομηχανία», δηλώνει, ενώ πριν λίγους μήνες η Τrimsignal διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. «Η βράβευση στο 10ο  Διαγωνισμό του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής μας δίνει ώθηση σε μια πολύ κομβική στιγμή  ανάπτυξης της εταιρίας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την δυνατότητα  που μας έδωσαν να προβάλουμε την επιχειρηματική μας ιδέα» συμπληρώνει.
 

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να την δουν να ξεχωρίζει, ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας έχει ήδη ξεκινήσει και περιμένει τις προτάσεις σας ηλεκτρονικά έως τις 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης