Σύμφωνα με μια έρευνα του Reuters, οι εργαζόμενοι ξοδεύουν συνολικά 6,3 ώρες την ημέρα, ελέγχοντας το email τους. Αλλά το να τελειοποιήσεις την επικοινωνία με αυτό τον ηλεκτρονικό τρόπο, δεν είναι εύκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν τόσα πολλά λάθη που μπορείς να κάνεις», λέει ο John Foreman, Vice President of Product Management στην εταιρία MailChimp. Και εξηγεί πιο συγκεκριμένα: «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι, είναι ότι σχεδόν… απολογούνται για τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Παρόλο που το email είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας και εργασίας στην εποχή μας, πολλοί χρήστες στέλνουν μηνύματα, ξεκινώντας με κάτι του στιλ «δεν θέλω να σας ενοχλήσω». Όταν ξεκινάς με έναν τέτοιο τόνο, κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται λιγότερο επαγγελματίας και πιστικός.

Ο Foreman λέει ότι οι επαγγελματίες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Μην φοβάστε να φτάσετε στους άλλους και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω αυτού του καναλιού», εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον άλλο, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς», τονίζει ο John Foreman, μιλώντας στο CNBC.

Εδώ υπάρχει ένα tip. Για να μην σπαταλάς τον χρόνο οποιουδήποτε, είναι σωστότερο να επικοινωνείς απευθείας με το πρόσωπο που θέλεις να μιλήσεις. Μην στέλνεις emails σε άτομα που γνωρίζεις, και τους ζητάς να δώσουν το μήνυμα σου σε κάποιον άλλο, δημιουργώντας μια… αλυσίδα. Αν θέλεις να πεις κάτι σε κάποιον, αναζήτησέ τον και απευθύνσου προσωπικά σε αυτόν.

Πηγή: itspossible.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης