Η διαδικασία παράδοσης των προϊόντων έχει περάσει από σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για βελτίωση της εμπειρίας του τελικού παραλήπτη. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις πάντα ήταν το “last mile”.
 

Με τον όρο “last mile” εννοούμε τη μεταφορά του εμπορεύματος από τον πλησιέστερο κόμβο διανομής στον τελικό του προορισμό, όπως είναι μια επιχείρηση ή ένα σπίτι.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανανεωμένη εμπειρία του last mile μάς προσέφερε το Πλαίσιο, μέσω μιας ολοκαίνουργιας διαδικασίας για την παράδοση του προϊόντος μας. Είχαμε την ευκαιρία να παραλάβουμε ένα δέμα από το Πλαίσιο, κάνοντας χρήση της νέας υπηρεσίας που διαθέτει live tracking, αλλά και να δούμε βήμα-βήμα τον νέο τρόπο, με τον οποίο οι πελάτες του Πλαισίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν πλέον τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει.
 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει κανείς με την παράδοσή του είναι φυσικά η έλλειψη σωστού timing: ίσως έχεις κάποια εξωτερική δουλειά και πρέπει να λείψεις λίγο από το σπίτι, να πάρεις το παιδί σου από το σχολείο ή ακόμη και απλά να είσαι στην τουαλέτα τη στιγμή που χτυπά το κουδούνι. Με την ανανεωμένη υπηρεσία παράδοσης του Πλαισίου, αυτά τα προβλήματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
 

Πώς λειτουργεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή, να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τις παραδόσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εάν, λοιπόν, υποστηρίζεται στην περιοχή σου, να τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα κάνεις κάποια τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία από το plaisio.gr.

Αφού εκτελέσεις την παραγγελία σου, το βράδυ πριν την ημέρα της παράδοσης, θα λάβεις ενημέρωση με ένα SMS στο κινητό σου που θα αφορά στο εκτιμώμενο χρονικό διάστημα παράδοσης. Αυτό εκτείνεται σε 2 ώρες, με σημαντική όμως ακρίβεια. Στη δική μας περίπτωση, το μήνυμα ανέφερε το εξής δίωρο διάστημα: 12:40-14:40.

Το πρώτο SMS δίνει ακρίβεια 2ωρου, ενώ το δεύτερο SMS δίνει την ώρα παράδοσης.

Αφού ενημερωθείς λοιπόν για το δίωρο παράθυρο παράδοσης, την επόμενη ημέρα, από το πρωί, θα λάβεις ένα μήνυμα, που θα αναφέρεται η ακριβής ώρα παράδοσης, η οποία στην περίπτωσή ήταν «13:20». Ο χρόνος παράδοσης υπολογίζεται με μια απόκλιση περίπου 20 λεπτών κατά μέσο όρο, λόγω ενδεχόμενης συμφόρησης στους δρόμους ή εξαιτίας κάποιου άλλου αστάθμητου παράγοντα, δίνοντάς σου όμως τη δυνατότητα να προγραμματίσεις πλήρως την ημέρα σου, αφού και πάλι θα έχεις πολύ μεγάλη ακρίβεια.
 

Παράλληλα, στο ίδιο μήνυμα θα λάβεις και τον σύνδεσμο για το live tracking, ενώ μισή ώρα πριν την παράδοση θα λάβεις και το τελικό SMS.

Τι είναι το live tracking
 

Πατώντας τον σύνδεσμο αυτόν που θα σου έρθει με το πρωινό μήνυμα, θα μεταφερθείς σε μια σελίδα του Πλαισίου, που θα σου δείξει έναν χάρτη, πάνω στον οποίο θα βρίσκεται το φορτηγό που θα σου φέρει την παραγγελία σου! Η κίνηση του φορτηγού φαίνεται σε πραγματικό χρόνο.
 

Η διαδρομή του φορτηγού φαίνεται σε πραγματικό χρόνο

Στον χάρτη εμφανίζεται επίσης με μια μπλε γραμμή η διαδρομή που θα κάνει ακριβώς το όχημα όταν πλησιάζει για να φτάσει σε εσένα, ενώ στο επάνω μέρος της οθόνης θα μπορείς να δεις και πάλι την ακριβή ώρα παράδοσης.
 

Στο κάτω μέρος της ίδιας οθόνης, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία, όπως είναι το όνομα του οδηγού, ένα εικονίδιο για να το πάρεις άμεσα τηλέφωνο, αν χρειαστείς κάτι, την πορεία της παραγγελίας και τα στοιχεία της. Παρακολουθώντας ακριβώς την πορεία του φορτηγού μέσα από το κινητό σου σε πραγματικό χρόνο, έχεις πλέον τη δυνατότητα να γνωρίζεις ακριβώς την εξέλιξη της παραγγελίας σου, χωρίς εκπλήξεις.

Ακριβώς έτσι έφτασε και το δικό μας πακέτο στις 13:02, καθώς γνωρίζαμε ακριβώς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και μπορούσαμε να ορίσουμε το πρόγραμμά μας για την παραλαβή.

Οι πληροφορίες για την παραγγελία σου με ένα πάτημα

Πώς κατάφερε το Πλαίσιο κάτι τέτοιο;
 

Ο στόλος του Πλαισίου που αναλαμβάνει τις παραδόσεις απαρτίζεται από 100 περίπου φορτηγά και μια ομάδα 200 ατόμων από τα τμήματα του customer support, της φόρτωσης, της διανομής, αλλά και τους οδηγούς. Ο συντονισμός και η συνεργασία των υπαλλήλων φέρνει την παραγγελία στην πόρτα σου την ώρα που σου έχουν υποσχεθεί.
 

Φυσικά, κάθε παραγγελία διαφέρει σε όγκο, όμως τα φορτηγά του Πλαισίου φορτώνουν το σύνολο από τις 06:00 το πρωί κι έχουν γνώση για την ακριβή ώρα παράδοσης για όλες τις παραγγελίες. Το νέο σύστημα πλέον επιτρέπει να ξέρεις κι εσύ για την ακρίβεια της παράδοσης την ίδια στιγμή που ξέρουν κι εκείνοι.
 

Γνωρίζαμε ακριβώς πότε θα παραλάβουμε το πακέτο μας

Κάπως έτσι, το Πλαίσιο καταφέρνει για μία ακόμη φορά και καινοτομεί, δείχνοντας σεβασμό στον πελάτη και τον πολύτιμο χρόνο του. Η ακρίβεια στις παραδόσεις μπορεί να εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες, όμως η ομάδα του Πλαισίου έχει καταφέρει μέσω τεχνολογίας και άψογου συντονισμού να υπερκεράσει τα εμπόδια του last mile, που μέχρι πρότινος φάνταζαν απροσπέλαστα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης