Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες πηγές της βιομηχανίας, που μίλησαν με την εταιρεία επικοινωνιών, LightReading, το Netflix ετοιμάζει μία λειτουργία «download-and-go», για να μπορούν οι χρήστες να παρακολουθήσουν περιεχόμενο offline.

To Netflix ίσως έχει αργήσει μάλιστα να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, καθώς η ανταγωνιστική υπηρεσία, Amazon Prime, ήδη έχει ξεκινήσει να προσφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εδώ και αρκετούς μήνες. Το Netflix ήταν ως τώρα αρνητικό σε αυτήν την ιδέα, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Neil Hunt του Netflix είχε αναφέρει ότι δεν ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη λειτουργία. Ο λόγος ήταν ότι «οι χρήστες δε θα μπορούσαν να ελέγξουν την πολυπλοκότητα όλων των επιλογών», κάτι το οποίο δεν αποτελεί και πολύ ισχυρό επιχείρημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο μήνα όμως, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να είναι πιο «ανοιχτόμυαλη» όσον αφορά το offline video μοντέλο, κάτι το οποίο ενδυναμώνει τις αναφορές, για τις οποίες γράψαμε παραπάνω.

Φυσικά, τα δικαιώματα των videos ανήκουν στα studios, οπότε αυτά θα έχουν και τον τελευταίο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι δε θα είναι όλο το υλικό του Netflix διαθέσιμο για τη λειτουργία «download and go». Αναμένουμε περισσότερα νέα σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης