O Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Village Global ότι “το μεγαλύτερό του λάθος” ήταν που δεν κατάφερε να βάλει την Microsoft στη θέση του Android, ως το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα κινητών, εξαιρουμένων των προϊόντων της Apple.

“Στον κόσμο του λογισμικού, ειδικά όταν μιλάμε για πλατφόρμες, πρόκειται για καταστάσεις όπου ο νικητής κερδίζει “τα πάντα”. Έτσι, το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν η κακή διαχείριση που κατέληξε στο να μην γίνει η Microsoft αυτό που είναι το Android. Δηλαδή, η βασική πλατφόρμα κινητής, εξαιρουμένων των Apple προϊόντων. Μια τέτοια νίκη θα ήταν φυσιολογική εξέλιξη για τη Microsoft”, ανέφερε ο κ. Γκέιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 

“Ο νικητής τα παίρνει όλα. Αν έχεις καταφέρει να φτάσεις τις μισές ή ακόμα και το 90% του αριθμού των εφαρμογών, τότε οδεύεις προς την καταστροφή. Υπάρχει χώρος μονάχα για ένα λειτουργικό, εξαιρουμένης της Apple, και η αξία αυτού; 400 δισ. δολάρια που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από τη Χ στην Ψ εταιρεία.”

Ο ιδρυτής της Microsoft υπονόησε ότι η εταιρεία είχε στρέψει την προσοχή της σε μια δίκη για αντιμονοπωλιακές τακτικές τότε και αυτό αποτέλεσε βασικό παράγοντα για να δημιουργηθεί μια ευκαιρία για τον ανταγωνιστή. Η Google κατάφερε και εισχώρησε στην αγορά πριν 10 χρόνια και πλέον το λειτουργικό της, Android, έχει πάνω από 2 δισ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, περισσότερους δηλαδή από τους διπλάσιους των Windows 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης