Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν τρεις παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας, στον τελικό του Euro 2020, στάθηκε ως αφορμή για να παρουσιάσει ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, τη νέα “ρύθμιση” Limits.

Μέσα από μια δημοσίευση που έκανε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Mosseri εξήγησε πως το Limits επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους προσωρινά, με σκοπό να περιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλους σε περιόδους που νιώθουν πως βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων ή παρενοχλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός και δεν έχει καμία θέση στο Instagram», γράφει ο Adam Mosseri στην ανάρτησή του. «Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθουν όλοι ασφαλείς και άνετοι στην πλατφόρμα μας. Σταδιακά βελτιωνόμαστε στην αναγνώριση και αφαίρεση της ρητορικής μίσους και του ρατσισμού, αλλά κάνουμε λάθη και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να κάνουμε περισσότερα πράγματα και επίσης, προσφέρουμε στον κόσμο τα εργαλεία που χρειάζονται για να επανακτήσουν τον έλεγχο όταν γίνονται στόχοι παρενόχλησης».

Προς το παρόν, η ρύθμιση Limits δοκιμάζεται από επιλεγμένους χρήστες, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσει μία ευρεία κυκλοφορία.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Mosseri (@mosseri)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης