Ο αγώνας ενάντια στους ενοχλητικούς ιστότοπους μεταφέρεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο από το Facebook καθώς η πλατφόρμα θα αρχίσει να θάβει τέτοιους είδους σελίδες μέχρι να εξαφανιστούν τελείως από το news feed.

Να σημειώσουμε ότι το Facebook δεν ξεκινά τώρα τον αγώνα του κατά των ιστότοπων που σας πλημμυρίζουν με διαφημίσεις, καθώς τους σαμποτάρει εδώ και αρκετούς μήνες. Τώρα όμως αποφάσισε να τους εξαφανίσει εντελώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά το Facebοok διατυπώνει πιο ευγενικά την πράξη του αυτή, λέγοντας ότι τα sites αυτά είναι χαμηλής ποιότητας. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για ιστότοπους που περιέχουν ελάχιστο ουσιαστικό περιεχόμενο και καλύπτονται στη πλειοψηφία από καταστροφικές, συγκλονιστικές ή κακόβουλες διαφημίσεις. Το Facebοok αναφέρει ότι η νέα αυτή τακτική είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσει η παραπληροφόρηση, δηλαδή τα spam με οικονομικά κίνητρα.

«Με τη νέα ενημέρωση εξετάσαμε εκατοντάδες ιστοσελίδες που συνδέονται με το Facebοok για να εντοπίσουμε εκείνες που περιέχουν ελάχιστο ουσιαστικό περιεχόμενο και μεγάλο αριθμό ενοχλητικών και κακόβουλων διαφημίσεων. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβουμε αν νέες ιστοσελίδες που κοινοποιήθηκαν στη πλατφόρμα μας διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι η ανάρτηση συνδέεται με αυτές τις ιστοσελίδες, επιλέγουμε να την εμφανίσουμε χαμηλότερα στη ροή της αρχικής σελίδας των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν λιγότερο παραπλανητικές αναρτήσεις και περισσότερο ενημερωτικές.», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Facebοok.

Φυσικά, οι αλλαγές αυτές δεν θα συμβούν εν μια νυκτί, δυστυχώς, αλλά θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τους επόμενους μήνες. Επομένως, οι εκδότες που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ιστότοπους πιθανότατα να παρατηρήσουν μείωση της επισκεψιμότητας που προέρχεται από το Facebοok.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης