Μια τραγική ιστορία εξελίχτηκε live στο Facebook και σε άλλα social media. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου η 12χρονη Katelyn Nicole Davis μετέδωσε το θάνατό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή υπηρεσία streaming Live.Me.

Η αστυνομία προφανώς ενοχλημένη δεν είχε το δικαίωμα να κατεβάσει το livestream που άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν καλή ιδέα να μοιράζονται τραγικά βίντεο στο Faceboοk, αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες, όπως το YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το YouTube αφαίρεσε αμέσως το video clip που είχε ανέβει σε διαφορετικές εκδοχές, επικαλούμενο παραβίαση της «πολιτικής για βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο.»

Η Washington Post ανέφερε όμως ότι πλάνα από το βίντεο συνέχιζαν να εμφανίζονται σε διάφορες σελίδες του Facebook για σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αρχίσει να διαγράφει τις διαφορετικές εκδοχές του βίντεο στις ιστοσελίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έγινε στις 30 Δεκεμβρίου, αλλά μέχρι να διαγράψει το βίντεο το Facebook το είχαν δει χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Στα 40 λεπτά του livestream, η κοπέλα ισχυρίζεται ότι, εκτός από την κατάθλιψη που υπέφερε, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ένα μέλος της οικογένειας της. Στη συνέχεια είπε αντίο στους στενούς φίλους και την οικογένειά της. Τα τελευταία 10 λεπτά του livestream δείχνουν το άψυχο σώμα της κοπέλας να κρέμεται από ένα δέντρο.

Το τραγικό βίντεο «κατέβηκε» γρήγορα κάτω από Live.Me όπου εμφανίστηκε αρχικά, αλλά σύντομα εμφανίστηκαν διαφορετικές εκδόσεις του βίντεο να κυκλοφορούν στο Facebook.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει το βίντεο στο διαδίκτυο, το Αστυνομικό Τμήμα Polk County εξέδωσε μια ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, ζητώντας από όποιον γνώριζε για το θέμα να «κρατήσει αυτές τις πληροφορίες μακριά από το διαδίκτυο.»

Ο Διοικητής του Polk County, κ. Kenny Dodd πρόσθεσε ότι η υπηρεσία του είχε πλημμυρίσει με εξοργισμένα μηνύματα και τηλεφωνήματα που τους ζητούσαν να κατεβάσουν το βίντεο.

Να αναφέρουμε ότι η επίβλεψη ενός τόσο μεγάλου δικτύου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι καθήκον του Facebook για να διατηρήσει την πλατφόρμα του υπό έλεγχο.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης