Η ιστοσελίδα Deadline αναφέρει σε άρθρο της ότι οι εταιρείες Sony Pictures και Disney έφτασαν σε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις τους για τον Spider-Man και πως η Marvel Studios και ο Πρόεδρος της Kevin Feige, δεν πρόκειται να αναμιχθούν ξανά στην παραγωγή νέων ταινιών με τον δημοφιλή σούπερ ήρωα.

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι το Spider-Man: Far From Home -που αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Sony Pictures ξεπερνώντας το «Skyfall»- ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του «Endgame» θα επανέλθει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε μερικές εβδομάδες,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι ο Spider-Man θα απουσιάζει στο μέλλον από τις νέες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU) εκτός και αν οι δύο εταιρείες καθίσουν ξανά στο τραπέζι για έναν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων (να αναφέρουμε ότι η Sony Pictures Entertainment μέσω της Columbia Pictures έχει εδώ και χρόνια αποκτήσει τα δικαιώματα του Spider-Man). Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε στο io9 ότι προέκυψε ένα ζήτημα με τον Kevin Feige, που ήθελε να αναλάβει και ρόλο παραγωγού και πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο άλλες πηγές του io9 υποστηρίζουν ότι το άρθρο του Deadline είναι απολύτως ακριβές και πως όπως περιμένατε, το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στα… κέρδη, στα χρήματα.

Την ώρα που η Disney δήλωνε ευχαριστημένη που έπαιρνε ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη των ταινιών Spider-Man: Homecoming και Spider-Man: Far from Home για να χρησιμοποιήσει σε αντάλλαγμα τον γνωστό χαρακτήρα στις ταινίες Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, και Avengers: Endgame, άρχισε να ζητάει περισσότερα, και οι εκπρόσωποι των δύο κινηματογραφικών στούντιο, άρχισαν να διαφωνούν για το μέλλον. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η Disney ήθελε να μοιραστούν μεταξύ τους τα κέρδη 50/50 από τις μελλοντικές ταινίες, αλλά η Sony αρνήθηκε να συζητήσει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν.

Υπάρχουν άλλωστε σύμφωνα με αναφορές σχέδια για δύο ακόμη κινηματογραφικές ταινίες «Spider-Man», με σκηνοθέτη τον Jon Watts και πρωταγωνιστή τον Tom Holland. Επιπλέον, η Sony Pictures κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της «μικρό κινηματογραφικό σύμπαν» με μεγάλες επιτυχίες όπως τα φιλμ Venom και Spider-Man: Into the Spider-Verse, για τα οποία ετοιμάζονται μάλιστα και οι συνέχειες τους (sequels). Σύμφωνα με φήμες, οι Disney και Marvel Studios ήλπιζαν να «βοηθήσουν» με την παραγωγή και αυτών των κινηματογραφικών ταινιών για να επεκτείνουν περαιτέρω το «crossover» ωστόσο φαίνεται πως ζήτησαν πολλά περισσότερα από όσα η Sony Pictures ήταν πρόθυμη να δώσει. Προφανώς, στη Sony Pictures Entertainment αισθάνονται ότι έχουν «όλα τα κομμάτια του παζλ» ώστε οι επερχόμενες ταινίες να κάνουν επιτυχία χωρίς τη βοήθεια του Kevin Feige.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφισβήτητα, για τους φίλους του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, τα νέα είναι δυσάρεστα. Αν και μετά τη συμφωνία με την εταιρεία Fox, το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel θα μεγαλώσει αρκετά με την «άφιξη» των X-Men και της ομάδας Fantastic Four, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Spider-Man, είναι αναντικατάστατος. 

Πηγή: insomnia

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης