Απ’ ότι φαίνεται σύντομα οι αστυνομικοί του Ντουμπάι θα αντικατασταθούν από… ρομπότ-αστυνομικούς.

Ως τώρα, όταν ακούγαμε για ρομπότ στη θέση ενός αστυνομικού, είχαμε στο μυαλό μας μόνο την ταινία επιστημονικής φαντασίας “RoboCop”, που κυκλοφόρησε το 1987. Ο RoboCop μπορούσε να καταδιώκει και να συλλαμβάνει εγκληματίες, όμως τα ρομπότ του Ντουμπάι θα αναλαμβάνουν απ’ ότι φαίνεται απλά πλημμελήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Αστυνομική Διεύθυνση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι το πρώτο ρομπότ-αστυνομικός θα βγει σε περιπολία στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον ερχόμενο Μάιο.

Οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν εγκλήματα στο ρομπότ, το οποίο θα υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες, χρησιμοποιώντας μια οθόνη αφής στο στήθος του. Το ρομπότ θα μπορεί να χαιρετά και μέσω χειραψίας, ενώ θα μπορεί να χρησιμεύσει και για πληρωμές προστίμων, αλλά και καταθέσεις εγγράφων.

Οι Αστυνομικές Αρχές του Ντουμπάι, που αποκάλυψαν το προτότυπο μοντέλο στην έκθεση Gulf Information Technology Exhibition πέρυσι, επιθυμούν μέχρι το 2030 τα ρομπότ να έχουν αντικαταστήσει το 25% του ανθρωπίνου δυναμικού της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το 2030 πιστεύεται ότι θα υπάρχει μάλιστα το πρώτο έξυπνο αστυνομικό τμήμα, που δε θα χρειάζεται καθόλου τον ανθρώπινο παράγοντα για να λειτουργήσει.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης