Όπως είχαμε αναφέρει πριν μερικούς μήνες, το δορυφορικό ίντερνετ της SpaceX του Elon Musk με την ονομασία Starlink, θα γίνει διαθέσιμο και στη χώρα μας. Μάλιστα, η κάλυψη της ελληνικής επικράτειας θα είναι στο 100%, όπως αναφέρεται, και ενδεχομένως να επωφεληθούν από αυτό οι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη από τους ελληνικούς παρόχους.
 

Στη σχετική σελίδα της Starlink, οι χρήστες μπορούν να αιτηθούν για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, αλλά και τη νέα δορυφορική τους σύνδεση internet. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τη διεύθυνσή τους για να προβούν σε αίτηση. Η κάλυψη στις περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και θα συνεχίσει να επεκτείνεται μέχρι τέλος του χρόνου. Οι ταχύτητες που υπόσχεται η Starlink φτάνουν μέχρι και τα 150 Mbps.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος της υπηρεσίας είναι σαφώς υψηλότερο από τις τιμές των οικιακών συνδέσεων internet στην Ελλάδα, ακόμη και απ’ αυτές των οπτικών ινών. Η υπηρεσία της Starlink φτάνει τα 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια, όπως αναφέρει η σελίδα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης