H Microsoft θα παρέχει στον αμερικανικό στρατό το headset επαυξημένης πραγματικότητας, HoloLens. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σύναψε συμφωνία διάρκειας 10 ετών, που θα της αποφέρει 21,88 δισ. δολάρια. Μέσω αυτής θα παραδώσει 120.000 συσκευές HoloLens, τα οποία ήδη δοκιμάζουν οι αμερικανοί στρατιώτες από το 2018, με ένα σύστημα που ονομάζεται “Integrated Visual Augmentation System (IVAS)”. Οι συσκευές συνδυάζουν εικόνα υψηλής ανάλυσης σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, θερμική απεικόνιση και ατομική εικόνα από κάθε στρατιώτη μέσω αισθητήρων.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού αναφέρει ότι το σύστημα χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και μηχανική εκμάθηση για να ενεργοποιήσει ένα ρεαλιστικό περιβάλλον ασκήσεων για τις Ειδικές Δυνάμεις “Close Combat Force (CCF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Microsoft αρχικά είχε κερδίσει το 2018 ένα συμβόλαιο αξίας 479 εκατ. δολαρίων για να παρέχει την τότε έκδοση του HoloLens στον στρατό. Οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά τους, όμως αυτό δεν σταμάτησε την εταιρεία από το να προχωρήσει με τη συμφωνία.

Δυο χρόνια αργότερα, η Microsoft έχει πλέον δουλέψει στενά με τους στρατιώτες και έχει καταφέρει να κατασκευάσει πιο αποδοτικά headsets, βασισμένα στις ανάγκες του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft παρουσίασε το HoloLens 2 το 2019 και έκτοτε βελτιώνει συνεχώς το λογισμικό της συσκευής, μαζί με την αναγνώριση των gestures.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης