Αν η νέα εμφάνιση του Gmail σάς ενοχλεί, τότε δεν είστε οι μόνοι. Ο σχεδιαστής του Gmail από το 2008 έως το 2012, Michael Leggett, πρόσφατα αναφέρθηκε στο πόσο τον ενοχλεί η νέα εμφάνιση της υπηρεσίας και για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αποφάσισε να αναπτύξει μια επέκταση για τον Chrome.

O Leggett δημιούργησε το Simplify Gmail, μια δωρεάν επέκταση (extension) που αφαιρεί όλα τα εικονίδια από την αριστερή και δεξιά μεριά της home screen. Λείπουν όλα οι φάκελοι, τα chat, τα starred emails και add-ons. Επίσης αφαίρεσε το λογότυπο του Gmail από το πάνω μέρος της οθόνης. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ πιο καθαρό περιβάλλον εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρηστική προσέγγιση του Leggett πιθανώς να μην είναι η ιδανική για όλους, αλλά όσοι λαμβάνουν αμέτρητα email, θα το βρουν πιθανώς πιο εύχρηστο.

Ο Leggett πάντα είχε ως βασικό σκοπό να βοηθά στην πιο εύκολη ανάγνωση των emails. H Google επέμενε στην προσθήκη περαιτέρω υπηρεσιών στο Gmail και έτσι δημιουργήθηκε το Inbox, του οποίου ηγούνταν ο Leggett και πάλι. Το Inbox όμως έκλεισε σαν υπηρεσία πριν μερικές εβδομάδες καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει τους χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν λοιπόν σας έχουν κουράσει οι πολλαπλές υπηρεσίες που προστίθενται στην επιφάνεια εργασίας σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Simplify Gmail.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης