H Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2019 και τα νούμερα φαίνεται να συμφωνούν με τις προβλέψεις των προηγούμενων μηνών, καθώς η εταιρεία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα επιχειρησιακά κέρδη είδαν πτώση κατά 56% σε ετήσια βάση ($5,56 δισ.).
 

Το 2ο τρίμηνο του 2018 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 13,3 δισ. δολάρια. Επιπρόσθετα, ο τομέας κινητής είδε πτώση στα κέρδη της τάξης του 42% εξαιτίας μειωμένων πωλήσεων στην υψηλή κατηγορία, παρά την αύξηση των συνολικών πωλήσεων στα smartphones. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της μεσαίας κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στασιμότητα στην αγορά των ημιαγωγών αποτέλεσε ακόμη ένα εμπόδιο για τη Samsung, με την πτώση τιμών στην αγορά των memory chips και τη μικρή ζήτηση να έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση στα 13,6 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 18,59 δισ. δολάρια της περασμένης χρονιάς.

Οι οθόνες της εταιρείας βοήθησαν στα κέρδη (6,64 δισ. δολάρια έναντι 4,79 δισ. δολαρίων) κατά το 2ο τρίμηνο. Η υψηλή ζήτηση για OLED panels στην αγορά της κινητής, αλλά και η ζήτηση για λεπτότερα panels είναι σίγουρα θετικά δείγματα για το μέλλον της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης