Πηγές από τη Ν. Κορέα αναφέρουν ότι η Samsung θα κλείσει το ένα από τα δύο εργοστάσια παραγωγής smartphone στην Κίνα. Ο κορεατικός γίγαντας θα αποχωρήσει από την Tianjin, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, μέχρι το τέλος του 2018 εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και χαμηλότερου ρυθμού ανάπτυξης από τον αναμενόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Reuters αναφέρει ότι το μερίδιο της αγοράς της Samsung έπεσε τα τελευταία πέντε χρόνια από 20% σε λιγότερο από 1% πλέον, καθώς έχει να ανταγωνιστεί τους εγχώριους κατασκευαστές, όπως τη Huawei και τη Xiaomi. Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχει σοβαρή πίεση καθώς τα αποτελέσματα του τριμήνου δεν ήταν τα αναμενόμενα, ενώ οι ανταγωνιστές συνεχίζουν να παρουσιάζουν “φθηνότερα μοντέλα με νέα χαρακτηριστικά”.

Το εργοστάσιο στην Tianjin είναι ένα από τα δύο που λειτουργούν για λογαριασμό της Samsung στην Κίνα, με το δεύτερο να είναι στην Huizhou.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία βασίζεται κυρίως στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ και την Ινδία, ενώ πριν έναν μήνα επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της στη Noida, Uttar Pradesh (Ινδία), οι οποίες μπορούν να παράγουν 120 εκατ. συσκευές τον χρόνο. Συγκριτικά, το εργοστάσιο της Tianjin παράγει 36 εκατ. μονάδες, της Huizhou 72 εκατ. και το εργοστάσιο στο Βιετνάμ περίπου 240 εκατ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης