Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί είναι λίγο διαφορετικά από ότι τα έχουμε συνηθίσει. Ίσως κάποιοι φέτος να θελήσουν να προστατεύσουν τους αγαπημένους τους και να γιορτάσουν από απόσταση, ενώ άλλοι ίσως να βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις και λόγω απαγορεύσεων να μην μπορέσουν να μετακινηθούν. Όμως, μια χαρούμενη συγκέντρωση ή μια εορταστική ανταλλαγή δώρων μπορεί και πάλι να γίνει με ασφάλεια, με διαφορετικό τρόπο, γιατί τα Χριστούγεννα μπορούν να εορταστούν και ψηφιακά!
 

Περάστε τα Χριστούγεννα μαζί, ακόμα κι αν είστε χωριστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την κοινωνική απόσταση, οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να μας φέρουν κοντά μέσα στις διακοπές. Σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει πλέον στη διάθεσή του συσκευές με τη δυνατότητα βίντεο-κλήσης, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για κάτι πέρα από μια εβδομαδιαία εταιρική σύσκεψη από το σπίτι. Tablets, laptops και smartphones μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν, για παράδειγμα, στην κουζίνα και μέσω βίντεο-κλήσης να ετοιμάσετε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με όλη την οικογένεια. Το μόνο που δεν θα μοιραστείτε, είναι οι μυρωδιές. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εορταστική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φίλους και συγγενείς και στη συνέχεια, να ανταλλάξετε τα αποτελέσματα με post σε social media. Ή μπορείτε να χαλαρώσετε με μια κούπα τσάι, κακάο ή καφέ και να κάνετε κοινά σχέδια δώρων, για παράδειγμα, για τους γονείς σας με τα αδέλφια σας.

Τα ίδια τα Χριστούγεννα προσφέρουν επίσης πολλές ευκαιρίες για μια δημιουργική τηλεδιάσκεψη. Σε μια ονομαστική γιορτή για παράδειγμα. Με ένα κοινό, συμφωνημένο, μενού και μια απλή λύση βίντεο-κλήσης, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να καθίσει γύρω από το τραπέζι και να απολαύσει το οικογενειακό δείπνο παρόλο που τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο.

Η ανταλλαγή δώρων θα γίνει φυσικά μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία φέτος, καθώς θα στείλετε τα δώρα ταχυδρομικά αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια, η οικογένεια θα συγκεντρωθεί on line μπροστά σε μία οθόνη και θα ξεκινήσει το πολυπόθητο unboxing στα δώρα το ένα μετά το άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, μια κατάλληλα προετοιμασμένη φορητή συσκευή μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια τέλεια ιδέα δώρου για τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας. Οι παππούδες μπορούν επίσης να γιορτάσουν με την οικογένειά τους και να διαβάσουν ιστορίες στα εγγόνια τους. Έτσι, ακόμη και σε αυτές τις ασυνήθιστες εποχές, τουλάχιστον τα Χριστούγεννα μπορούν να γιορτάζονται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψυχαγωγία και τις γιορτινές μέρες

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου “μεταξύ ετών”, είναι εύκολο να περάσετε υπέροχα με ανθρώπους που σας είναι αγαπητοί, χάρη στη σύγχρονη επικοινωνία. Εάν, για παράδειγμα, έχετε την παράδοση να παρακολουθείτε όλοι μαζί τηλεόραση, μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες μαζί φέτος, με το Netflix Party. Ακόμα και σε φυσική απόσταση, μια ομαδική κλήση μπορεί να αποτελέσει βάση για μια βραδιά ταινιών και ευκαιρία για άφθονη συνομιλία.
 

Τα online επιτραπέζια παιχνίδια είναι ακόμα μια διασκεδαστική ενασχόληση με την οικογένεια και τους φίλους. Από “Taboo” και “Monopoly” μέχρι πιο κλασικά όπως το “Scrabble”, μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών είναι διαθέσιμη στο Internet και μπορείτε να τα βρείτε είτε σε μορφή app για το κινητό είτε online μέσα από μια μηχανή αναζήτησης. Επίσης, υπάρχουν πλατφόρμες στο διαδίκτυο με παρόμοια παιχνίδια με αυτά που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Για παράδειγμα, το skribbl.io είναι πολύ κοντά στο Pictionary. Ουσιαστικά, σε κάθε γύρο ένας παίκτης καλείται να ζωγραφίσει μια λέξη και οι υπόλοιποι πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο να τη μαντέψουν σωστά.

Βασική προϋπόθεση: η σωστή εφαρμογή για βιντεο-κλήση…
 

Τα νέα είναι καλά: αν έχετε διαθέσιμες τις συσκευές, η ευκαιρία για online σύνδεση με την οικογένειά σας δεν θα κοστίσει τίποτα παραπάνω. Οι πιο εξελιγμένες και ανανεωμένες πλατφόρμες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικές συσκευές χωρίς πρόβλημα. Ανάμεσα σε αυτές τις πλατφόρμες είναι και το Skype, το Zoom, το Discord και το πιο συνηθισμένο WhatsApp. Εάν δεν είστε ακόμη εξοικειωμένοι με ένα συγκεκριμένο λογισμικό, απλώς δοκιμάστε διαφορετικές λύσεις και επιλέξτε την εφαρμογή που σας ταιριάζει καλύτερα. Ιδανικά, δοκιμάστε τη λειτουργικότητα πριν από τα Χριστούγεννα και προτείνετε την αγαπημένη σας και στους φίλους και την οικογένειά σας.

… και ένα δυνατό οικιακό δίκτυο

Για να μείνετε σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χρειάζεστε μια ισχυρή σύνδεση στο διαδίκτυο με καλή ποιότητα ήχου και βίντεο. Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με την υπηρεσία από τον πάροχό του δικτύου σας. Ακόμη και ο υψηλότερος θεωρητικός ρυθμός μετάδοσης δεν θα σας βοηθήσει περισσότερο αν δεν επαρκεί η κάλυψη μέσα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ένα router αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει κάθε συσκευή μέσα στο σπίτι και στην χειρότερη περίπτωση, βρίσκεται μακριά από τα βασικά δωμάτια που χρησιμοποιείτε.

Η devolo έχει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Η Γερμανική εταιρεία με έδρα το Άαχεν βγάζει κόκκινη κάρτα στο αδύναμο WiFi από το 2002. Μέχρι και σήμερα, έχει αναλάβει να βελτιώσει τα οικιακά δίκτυα με τρόπο απλό, γρήγορο και ασφαλή. Αυτό το καταφέρνει με προσαρμογείς powerline που μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σε σημείο πρόσβασης στο Internet υψηλών ταχυτήτων. Τώρα το μόνο που έχετε να επιλέξετε είναι αν προτιμάτε ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση στις συσκευές σας με το καλύτερο mesh WiFi που υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά. Επομένως, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα Χριστούγεννα με την οικογένειά σας και φέτος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης