Προσποιήθηκε την έκρηξη του smartphone του για να βγάλει λεφτά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 20:08
Προσποιήθηκε την έκρηξη του smartphone του για να βγάλει λεφτά
Με τόσα περιστατικά εκρήξεων από smartphones κατά περιόδους, πολλοί είναι εκείνοι που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να βγάλουν τα έξοδα τους...

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ένας άνδρας από την Ταϊπέι, ο οποίος έκοψε το χέρι του και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το τηλέφωνό του εξερράγη λόγω υπερθέρμανσης. Όλα ξεκίνησαν στο μετρό της περιοχής το πρωί της Τετάρτης, όπου ο άνδρας έσπασε το κινητό του και στη συνέχεια προσπάθησε να προκαλέσει τραυματισμούς με τα θραύσματα της συσκευής στο χέρι του. Όταν άρχισε να αιμορραγεί, φώναξε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υποστηρίζοντας ότι η συσκευή του, μάρκας HTC, πήρε φωτιά.


Μετά από τόσες αναφορές φλεγομένων συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και του σκανδάλου με το Galaxy Note 7 της Samsung, οι αρχές έσπευσαν να βοηθήσουν τον νεαρό άνδρα. Εκ των υστέρων όμως, διαπιστώθηκε από τις αρχές ότι ο άνθρωπος προκάλεσε μόνος του τους τραυματισμούς. Η έρευνα που ακολούθησε και οι εικόνες από το σύστημα επιτήρησης του μετρό κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την ερασιτεχνικά σχεδιασμένη απάτη.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο νεαρός άνδρας είναι ψυχασθενής και εκείνη τη στιγμή η κατάστασή του ήταν ασταθής. Όπως είναι λογικό, μια τηλεφωνική έκρηξη αποτέλεσε πρώτη είδηση. Η HTC προσπάθησε πολλές φορές να έρθει σε επαφή με τον άνδρα, αλλά οι υπάλληλοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται απλώς για μια απάτη και το τηλέφωνο δεν εξερράγη.


Η HTC όμως έχει λόγο να ανησυχεί, καθώς μια δεύτερη έκθεση ισχυρίζεται ότι ένα HTC 10 εξερράγη, προκαλώντας εγκαύματα και μόλυνση στα μάτια του χρήστη. Αν και η εταιρεία είχε ξεκινήσει τις έρευνες, ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι η HTC δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι να δημοσιευτεί η ιστορία στο Facebook. Μένει να δούμε αν αυτή η περίπτωση αποτελεί απάτη ή λόγο για ανησυχία για την HTC.

Πηγή: secnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 20:08