O Ryan Pessoa της Manchester City αποκαλύπτει τι θα πρέπει να διορθώσεις στο παιχνίδι σου έτσι ώστε να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στο FIFA.

Το ωραίο με το FIFA είναι ότι μπορείς πάρα πολύ εύκολα να βρεθείς από το δωμάτιό σου στα μεγαλύτερα τουρνουά του πλανήτη. Αντίθετα με άλλους τίτλους τύπου CS:GO, League of Legends και Dota που χρειάζεται να βρεθείς σε μια καλή ομάδα προκειμένου να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, στο παιχνίδι της EA Sports υπάρχουν πολλοί δρόμοι που θα σε οδηγήσουν στον κόσμο των επαγγελματιών και θα σου επιτρέψουν να συμμετάσχεις στις σπουδαιότερες διοργανώσεις του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Ryan Pessoa ο οποίος δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τον επαγγελματικό κόσμο του FIFA όταν προκρίθηκε στο πρώτο του FIFA eWorld Cup. Έχοντας συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά έκτοτε και αποτελώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, ο Ryan πήρε μεταγραφή στη Manchester City τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πώς μπορείς όμως να γίνεις κι εσύ επαγγελματίας στο FIFA; Πώς μπορείς να βρεθείς στον μαγικό κόσμο των καλύτερων παικτών; Ο Ryan μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές του για το πώς ένας καλός παίκτης του FIFA μπορεί να γίνει επαγγελματίας και τι να κάνεις όταν σου δοθεί κι εσένα η ευκαιρία.

1. Δήλωσε συμμετοχή στην ePremier League αν βρίσκεσαι στο Ην. Βασίλειο

Οι ευκαιρίες σήμερα είναι πολλές περισσότερες συγκριτικά με την εποχή που ξεκίνησα την καριέρα μου μερικά χρόνια πριν. Πλέον υπάρχει η ePremier League, η συμμετοχή στην οποία είναι ελεύθερη για όλους όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απλά επιλέγουν την ομάδα της αρεσκείας τους και αυτό ήταν όλο –δεν έχουν κανέναν περιορισμό.

Δε θα έλεγα ότι είναι εύκολη υπόθεση αλλά τουλάχιστον όλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Το βασικότερο όλων όμως, είναι ότι με τα κατάλληλα αποτελέσματα θα αρχίσει να γίνεται γνωστό και το όνομά τους και αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει σε βάθος χρόνου.

2. Τα Weekend Leagues δεν προσφέρουν κάτι πλέον

Πριν από κάποια χρόνια, τα Weekend Leagues είχαν το ενδιαφέρον τους, όμως με όλες τις αλλαγές που έχουν υποστεί πια, δεν αξίζει η ενασχόληση μαζί τους. Από τη στιγμή που πετύχει 27 νίκες κανείς, δε χρειάζεται να κυνηγήσει το λεγόμενο verification για την υπόλοιπη χρονιά. Ο κόσμος παίζει πλέον στα Weekend Leagues μόνο για να κερδίσει coins για τις ομάδες του και αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

3. Οι καλύτεροι τρόποι προπόνησης και βελτίωσης

Αν ο στόχος σου είναι να εξασκηθείς, τότε θα πρότεινα τα Division Rivals ώστε να παίζεις κόντρα σε παίκτες ισάξιούς σου διότι σε «ματσάρει» βάσει ικανοτήτων. Σου εγγυάται πως θα παίζεις ενάντια σε αξιόλογους αντιπάλους, ωθώντας σε διαρκώς να βελτιωθείς. Δε γίνεται να παίζεις μονοδιάστατα. Σκέψου διαρκώς νέους τρόπους επίθεσης και βάλε ποικιλία στο παιχνίδι σου. Όσο καλύτερα μπορείς να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία, τόσο περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητές σου να επικρατήσεις.

Η εξάσκηση στα πέναλτι είναι σημαντική καθώς στους επίσημους αγώνες σχεδόν τα μισά γκολ μπαίνουν με τη μπάλα στη λευκή βούλα. Αν καταφέρεις να εξειδικευτείς σε αυτά, θα έχεις ένα μεγάλο όπλο έναντι των αντιπάλων σου. Από εκεί και πέρα, δοκίμασε διάφορες συνθέσεις που σε βολεύουν αφού έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να «ξεκλειδώσεις» την αντίπαλη άμυνα, ακόμα κι αν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

 

4. Πόσες ώρες θα πρέπει να επενδύσεις;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση διαφέρει για τον καθένα, όμως αν έπρεπε να κάνω μια εκτίμηση, θα σου έλεγα μεταξύ 15 με 20 ώρες το λιγότερο. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να αφιερώσεις και άλλες πέντε περίπου ώρες παρακολουθώντας το παιχνίδι άλλων παικτών. Θα σε ωφελήσει αφού θα ‘σαι σε θέση να δεις πράγματα που ίσως να μην εφαρμόζεις ο ίδιος, ενισχύοντας έτσι το ρεπερτόριο κινήσεών σου.

5. Μάθε να παίζεις μπροστά σε κοινό

Ο αγώνας μπροστά σε κοινό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα έχεις συνηθίσει. Όταν ξεκίνησα δεν είχα παίξει υπό τέτοιες συνθήκες ποτέ. Δεν ήξερα πώς είναι να παίζεις με τις κάμερες στραμμένες επάνω σου τη στιγμή που σε παρακολουθεί ζωντανά κόσμος που βρίσκεται εκεί μαζί σου. Οι πρώτες φορές θα είναι αρκετά περίεργες αφού θα πρέπει να τα συνηθίσεις όλα αυτά και ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις, είναι να προκριθείς σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά ώστε να εξοικειωθείς με το σκηνικό.

6. Πώς θα διαλέξεις την ομάδα σου;

Το κλειδί είναι να μη βιαστείς. Η βασική προτεραιότητα μιας ομάδας είναι να κρατήσει χαμηλά τα κόστη της. Θα δεις αρκετές φορές ομάδες να μην προσφέρουν αρκετά καλά συμβόλαια σε ανερχόμενους παίκτες. Αν έχεις γνωστούς με εμπειρία στον χώρο, ζήτα τη γνώμη τους. Δε χρειάζεται να τους πεις ποσά και λοιπές λεπτομέρειες, απλά μάθε την άποψή τους για μία ευκαιρία που μπορεί να σου έχει παρουσιαστεί. Μια έξτρα γνώμη από το φιλικό ή το οικογενειακό σου περιβάλλον άλλωστε δεν πρόκειται να σου κάνει κακό.

Πιστεύω ότι το να υπογράψεις για κάποια ομάδα πλαισιώνεται από πολλά πλεονεκτήματα. Αν καταφέρεις μάλιστα να φτάσεις στο σημείο να εκπροσωπείς έναν πραγματικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, τότε το επίτευγμά σου θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

7. Μη σε προβληματίζει η έλλειψη επάθλων

Η προσέγγιση εδώ διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο. Όταν ξεκίνησα, ας πούμε, θεωρούσα πως τα χρήματα αποτελούσαν βασικό ή τέλος πάντων έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για να ασχοληθώ με τον χώρο. Στην πορεία όμως, μεγαλώνοντας, διαπίστωσα ότι υπάρχουν κι άλλα κέρδη όπως για παράδειγμα η εμπειρία. Τα χρήματα εξακολουθούν να είναι σημαντικά όμως για ‘μένα πλέον απλά δεν είναι το παν.

Redbull.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης