Ποιος κωδικός ασφαλείας χρησιμοποιείται περισσότερο και από το «123456»;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, 14:44
Ποιος κωδικός ασφαλείας χρησιμοποιείται περισσότερο και από το «123456»;
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου αφήνουν πίσω τους πλέον τον κωδικό «123456», αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εύκολες λέξεις σαν κωδικούς πρόσβασης.

Η CBT Nuggets ανέλυσε δεδομένα από 50.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικών πρόσβασης που διέρρευσαν και ανακάλυψε ότι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις σαν κωδικοί πρόσβασης είναι οι: «love», «star», «rock», «miss», «hell», «Mike», «John», «girl» και «angel».

«Οι άνδρες ήταν ελαφρώς πιο επιρρεπείς στο hacking, βάσει των πληροφοριών μας. Και έχει ενδιαφέρον ότι άτομα ηλικίας από 25 έως 34 ετών ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να πέσουν θύματα hacking από οποιαδήποτε άλλη ηλικία. Τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο σαν κωδικοί πρόσβασης «Michael» ή «Mike,» «Chris» ή «Christopher», «John» ή «Jonathan», «Dave» και «David» και «Math» ή «Matthew».


 
Η μελέτη δείχνει ότι το 42% των ατόμων που οι λογαριασμοί τους παραβιάστηκαν χρησιμοποιούσαν ονόματα χρήστη σαν κωδικούς πρόσβασης.

Ποια εταιρεία όμως συνεχίζει να κρατά τα πρωτεία με τους περισσότερους χακαρισμένους λογαριασμούς;

Η CBT Nuggets αναφέρει ότι οι λογαριασμοί της Yahoo είναι πολύ πιο πιθανό να εκτεθούν. Ακολουθεί το Hotmail (που σήμερα ονομάζεται Outlook) και το Gmail. Η Yahoo πάντως είναι πρώτη στη λίστα με 47,95% περισσότερες πιθανότητες να παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του λογαριασμού σας: Ένας κωδικός πρόσβασης που δεν μπορούν να μαντέψουν οι hackers, μαζί με τη χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων. Φυσικά η χρήση κάποιου αξιόπιστου password manager θα σας βοηθήσει αν δε θυμόσαστε περίπλοκους κωδικούς. Προτιμήστε κάποιον offline password manager (KeePass: δωρεάν και αξιόπιστος), καθώς προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.

Πηγή: secnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, 14:44