Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι σε όλο τον κόσμο οι καταναλωτές δεν αποχωρίζονται το κινητό τους το οποίο δεν αποτελεί μόνο εργαλείο επικοινωνίας αλλά προέκταση του εαυτού τους. Το να ξεμείνει κάποιος από μπαταρία  στο κινητό του πλέον προκαλεί φόβο καθώς νοιώθει αποκομμένος και ανασφαλής. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα οι επιστήμονες στην ψυχολογία έχουν εισάγει τον όρο nomophobia δηλαδή την φοβία του να είσαι χωρίς κινητό, συντόμευση του (no-mobile phobia).

Αυτό το συναίσθημα όμως το έχουν αντιληφθεί και μη επιστήμονες και κυρίως οι marketeers και επιχειρηματίες κάθε είδους όπως ξενοδόχοι, επαγγελματίες εστίασης Ιατροί, διοργανωτές συνεδρίων και άλλοι οι οποίοι θέλουν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες τους. Για αυτό τον λόγο πλέον στο εξωτερικό μπορεί κανείς να βρει σταθμούς φόρτισης παντού, όπως και αντίστοιχους ειδικούς χώρους φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προηγμένες χώρες τους συναντάς σε Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, αεροδρόμια, πλοία, Καφετέριες, μπαρ, supermarket, εστιατόρια κι ενώ σε συναυλίες, συνέδρια και αθλητικά events βρίσκει κανείς τους ειδικούς χώρους φόρτισης (charging areas) όπου μπορεί κάποιος να κάτσει και να ξεκουραστεί όση ώρα φορτίζει το κινητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Marketing και Επιχειρηματικότητα

Αυτό δεν έχει αφήσει αδιάφορα και τα τμήματα marketing των εταιρειών που φροντίζουν να τα αξιοποιήσουν ως εργαλεία προβολής και να διαφημίζονται μέσω αυτών. Κάποιες εταιρείες φροντίζουν να παρέχουν και να σπονσοράρουν τους σταθμούς φόρτισης και άλλες να διαφημίζονται μέσω δικτύων φόρτισης. Επίσης τα τμήματα Marketing και οι δημιουργικοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τους φορτιστές ώστε να παρατείνουν την παραμονή των πελατών στον χώρο τους αλλά και για να παρέχουν καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ειδικοί επαγγελματικοί φορτιστές πολλών χρήσεων και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η τάση έχει έρθει στην Ελλάδα

Η αναγνώριση αυτή της ανάγκης είναι πλέον εμφανής και στην χώρα μας. Στην Ελλάδα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις φροντίζουν να παρέχουν στους πελάτες τους επαγγελματικούς σταθμούς φόρτισης. Μάλιστα εδώ και περισσότερα από 7 χρόνια η εταιρία Charge Me παρέχει επαγγελματικούς σταθμούς φόρτισης σε επιχειρήσεις, τμήματα Marketing, δημόσιους χώρους αλλά και χώρους εστίασης.

Η εταιρία παρέχει μία μεγάλη γκάμα επαγγελματικών σταθμών φόρτισης κινητών και Tablets. Η εταιρία διαθέτει από μικρούς έως πολύ μεγάλους φορτιστές, με οθόνες, τραπέζια φόρτισης, φορτιστές με κλείδωμα(lockers), με ηλιακή φόρτιση ενώ όπως μας ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας την επόμενη περίοδο θα είναι διαθέσιμοι και ειδικοί φορτιστές με χαρακτηριστικά που θα ανακοινωθούν και θα προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα απευθύνεται σε ιδιαίτερα δημιουργικά τμήματα Marketing.

Όπως επίσης μας ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρίας υπάρχει λύση για κάθε ανάγκη ενώ υπάρχει δυνατότητα να γίνει ειδική προσαρμογή σε όποιο σημείο επιθυμεί ο πελάτης ή ο διαφημιζόμενος.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.chargeme.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης