Σύμφωνα με μια τεράστια έρευνα της βρετανικής YouGov, η οποία συνήθως διεξάγει πολιτικές έρευνες, 6,1 εκ. Άγγλων ενηλίκων έχουν κατεβάσει το παιχνίδι από τις 14 Ιουλίου (επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του) και μετά. Από αυτούς, το 87% (5,3 εκατομμύρια χρήστες) παίζουν ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειοψηφία αυτών έχουν πληρώσει από 1 έως και 15 λίρες για μικρο-συναλλαγές εντός του παιχνιδιού, το οποίο διατίθεται δωρεάν. Περισσότεροι από 250.000 χρήστες έχουν ξοδέψει πάνω από 15 λίρες έκαστος, ενώ 150.000 χρήστες έχουν ξοδέψει πάνω από 30 λίρες. 7.000 χρήστες έχουν δώσει πάνω από 75 λίρες.

Η YouGov ρώτησε 25.000 άτομα για την έρευνα και βρήκε ότι το 33% των ενηλίκων παικτών είναι πάνω από 35 ετών, ενώ μόλις το 4% είναι άνω των 55 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχη έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει ότι 34,3 εκ. άνθρωποι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ 30,8 εκατομμύρια μπήκαν στο παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης πάνω από 10 εκ. χρήστες έχουν κάνει αγορές εντός του τίτλου, ενώ το κοινό είναι ελαφρώς μικρότερο ηλικιακά.

“Θα ήταν λάθος να νομίζουμε ότι έχει ενθουσιάσει απλά νέους ανθρώπους”, αναφέρει ο υπεύθυνος της YouGov, Stephen Harmston. “Τα δεδομένα μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο έχουν κατεβάσει πάρα πολλοί χρήστες την εφαρμογή, αλλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία παίζει ακόμα.”

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

ΤΟ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» Pokemon GO

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης