Ερευνητές από το MIT, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Tokyo ανέπτυξαν ένα νέο είδος origami robot, που μπορεί να μικρο-χειρουργήσει στο εσωτερικού του στομάχου. Origami robots ονομάζεται η ειδική κατηγορία αναδιπλούμενων robot, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν σχήμα και μέγεθος μόνα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τυλίγοντας το origami robot με έντερο γουρουνιού, το οποίο διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, το robot μπορεί να μετατραπεί σε χάπι για κατάποση. Ένας ενσωματωμένος μαγνήτης επιτρέπει σε εσάς ή σε κάποιο γιατρό να ελέγξει το ρομπότ, χρησιμοποιώντας έναν άλλο μαγνήτη. Έτσι μπορεί να μετακινήσει μεταλλικά αντικείμενα (όπως για παράδειγμα μια μπαταρία), που μπορεί να έχουν κολλήσει εντός του στομάχου.

Το συγκεκριμένο origami robot αποτελεί την εξέλιξη ενός άλλους ροβοτ, που είχε αναπτύξει η Daniela Rus του MIT. Έχει τελείως διαφορετικό design και μετακινείται χρησιμοποιώντας τις γωνίες του, οι οποίες κολλούν στα τοιχώματα της επιφάνειας του στομάχου. Η ομάδα ανάπτυξής του εστίασε στην ανάκτηση μεταλλικών αντικειμένων και συγκεκριμένα μπαταριών, καθώς περισσότερες από 3.500 μπαταρίες καταλήγουν στα στομάχια κατοίκων των ΗΠΑ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης