Στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων μερών βρίσκεται ο Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021[1] που αποτυπώνει για μια ακόμη χρονιά τη δέσμευση των εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ στις Αρχές της Βιωσιμότητας, καθώς και την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέσα στο 2021, με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους. Με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής και με την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων δεσμεύσεων ESG στην επιχειρησιακή του λειτουργία, ο Όμιλος έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
«Ως εταιρεία τεχνολογίας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να βρούμε λύσεις στις πιο επείγουσες προκλήσεις της εποχής μας, μέσω της καινοτομίας και των βιώσιμων προϊόντων και υπηρεσιών μας. Για εμάς είναι σαφές ότι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η κερδοφόρος ανάπτυξη είναι έννοιες συμπληρωματικές και όχι αντικρουόμενες. Τα μικρά ή μεγαλύτερα βήματα που κάνει καθένας από εμάς μπορούν συνδυαστικά να συνεισφέρουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Γιατί ο πλανήτης μας δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις σήμερα, για να διασφαλίσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους αύριο.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ στο μήνυμα του απολογισμού.

Ο Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021 περιλαμβάνει σημαντικά χρηματοοικονομικά και μη στοιχεία καθώς και άλλες σημαντικές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), ενώ φέτος εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το ΔΣ του ΟΤΕ, καταδεικνύοντας τη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σημαντικά αποτελέσματα που καταγράφονται στον απολογισμό περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων-οι επενδύσεις άνω των €3 δισ. έως το 2027, που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής, FTTH και 5G, η μείωση κατά 88% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2 από την κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ντίζελ και βενζίνης) την τελευταία πενταετία, η επίτευξη μηδενικών αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας[2]  και η συμμετοχή του Ομίλου ΟΤΕ για 2η συνεχή χρονιά στη λίστα “World’s Most Ethical Companies” του Ethisphere Institute.

 


[1] Το περιεχόμενό του ορίζεται βάσει αναγνωρισμένων διεθνών και εθνικών αρχών και κατευθυντήριων οδηγιών, όπως οι Κατευθυντήριες Οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI), οι Αρχές του UN Global Compact και ο Οδηγός ∆ηµοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηµατιστηρίου Αθηνών. Για τη συγγραφή του, ελήφθησαν υπόψη και οι κατευθυντήριες οδηγίες του TCFD- Task Force on Climate-related Financial Disclosures.

[2] Βιώσιμη διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, το δίκτυο καταστημάτων, τα κτήρια και τα data centers

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης