Η Rakuten Viber, μία εκ των κορυφαίων εφαρμογών παγκοσμίως για δωρεάν και ασφαλή επικοινωνία, ανακοινώνει ότι σύντομα θα λανσάρει τη λειτουργία Ομαδικών Βιντεοκλήσεων, επιτρέποντας τη συμμετοχή έως και 20 ανθρώπων, χωρίς περιορισμό στη διάρκεια. Εμπνευσμένη από την τεράστια επιτυχία της λειτουργίας Ομαδικών Ηχητικών Κλήσεων, η Viber αποφάσισε να προσθέσει και το βίντεο ως δυνατότητα, απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη για συνδιασκέψεις με βίντεο, που αντικαθιστούν τις δια προσώπου συναντήσεις, είτε πρόκειται για οικογενειακές, είτε για φιλικές ή επαγγελματικές.
 

Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η σταδιακή προσαρμογή σε μια νέα κανονικότητα αναγκάζει τους ανθρώπους να επανεφεύρουν τον τρόπο που συναντιούνται ομαδικά. Είτε πρόκειται για σεφ που δίνουν μαθήματα μαγειρικής, είτε εκπαιδευτές γιόγκα που μαθαίνουν στους μαθητές τους σωστή αναπνοή, όλες οι ομάδες χρειάζονται μια πλατφόρμα για να συνεχίσουν τις συναντήσεις τους. Με τη λειτουργία Ομαδικών Βιντεοκλήσεων μπορούν πλέον να το κάνουν με ευκολία στο Viber, με δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης και ζωντανού βίντεο τόσο στο κινητό όσο και στον υπολογιστή. Οι Ομαδικές Βιντεοκλήσεις είναι μια ταιριαστή προσθήκη στις υπόλοιπες δυνατότητες του Viber, όπως οι ομαδικές συνομιλίες έως και 250 ατόμων ή οι ομαδικές κλήσεις με έως και 20 συμμετέχοντες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Για να ξεκινήσει μια Ομαδική Βιντεοκλήση ένας χρήστης χρειάζεται απλά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

–    Να πατήσει το καινούργιο κουμπί «βίντεο» που έχει προστεθεί στην κορυφή της οθόνης ή να προσθέσει περισσότερους χρήστες σε μια βιντεοκλήση που έχει ήδη ξεκινήσει.
–    Να απολαύσει τη βιντεοκλήση με φίλους, μέλη της οικογένειάς του, ή συναδέλφους.

Οι Ομαδικές Βιντεοκλήσεις προβάλουν αυτόν που μιλά κάθε φορά, δείχνοντας το δικό του βίντεο σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν αν θα καρφιτσώσουν στην οθόνη τους το δικό τους βίντεο ή αυτό οποιουδήποτε συμμετέχοντα επιλέξουν κατά τη διάρκεια της κλήσης, με τη σιγουριά ότι αυτός που «καρφιτσώνουν» θα παραμένει συνεχώς εκεί μόνο στη δική τους οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να μπαίνουν σε σίγαση ή να απενεργοποιούν το δικό τους βίντεο κατά τη διάρκεια της κλήσης, αλλά και να δουν αν άλλοι χρήστες είναι σε σίγαση ή με απενεργοποιημένο βίντεο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να διευκολύνουμε τους χρήστες μας να συμμετέχουν σε βιντεοκλήσεις με έως και 20 άτομα και σκοπεύουμε πολύ σύντομα να επεκτείνουμε κι άλλο αυτήν τη λειτουργία. H Viber προσφέρει στην κοινωνία, τώρα περισσότερο από ποτέ, διευκολύνοντας τους χρήστες να επικοινωνούν εύκολα μέσω βίντεο, σε μια περίοδο που είναι τόσο σημαντικό. Αποφασίσαμε να λανσάρουμε αυτή τη λειτουργία για να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τους χρήστες, από την στιγμή που οι δια προσώπου συνδιασκέψεις δεν είναι πια εφικτές» είπε ο Ofir Eyal, COO της Viber.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης