Όλο και πιο δημοφιλείς οι χρηματοοικονομικές mobile εφαρμογές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 18:30
Όλο και πιο δημοφιλείς οι χρηματοοικονομικές mobile εφαρμογές

Σχεδόν ενάμισι δισεκατομμύριο λήψεις εφαρμογών για κινητά στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημειώθηκαν παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 34%. Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε ακόμη και σε σύγκριση με πέρυσι, όταν, συγκρίνοντας το πρώτο τρίμηνο των ετών 2020 και 2019, ο αριθμός των λήψεων των χρηματοπιστωτικών εφαρμογών είχε αυξηθεί “μόνο" κατά το ένα τέταρτο. Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από δεδομένα των δύο κορυφαίων υπηρεσιών της αγοράς, του App Store και του Google Play, τα οποία αναλύθηκαν από την BCM Begin Capital Markets.
 

Ο αριθμός των λήψεων χρηματοοικονομικών εφαρμογών στον συνολικό αριθμό λήψεων εφαρμογών έχει επίσης αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο χρόνο. Ενώ το 2019, το έτος πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς  το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών ήταν 2,52%, ένα χρόνο αργότερα έφτασε το 2,61%. Ωστόσο, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των «κατεβασμένων» εφαρμογών ήταν ήδη 4,1%.
 

Πηγές: Business of Apps, SensorTower, BCM Begin Capital Markets


«Αποδίδουμε την αύξηση του γενικότερου ενδιαφέροντος του κοινού για τις χρηματοπιστωτικές εφαρμογές σε δύο βασικούς παράγοντες, οι οποίοι οφείλονται και οι δύο στις συνέπειες της πανδημίας», σχολιάζει ο Tomas Kolomaznik, επικεφαλής αναλυτής στην BCM Begin Capital Markets. Και εξηγεί: «Ο πρώτος παράγοντας είναι ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να διαχειρίζονται περισσότερα πράγματα από το σπίτι, όχι μόνο τις αγορές τους αλλά και τις τραπεζικές υπηρεσίες, και ειδικότερα τις πληρωμές. Ο δεύτερος παράγοντας, ο οποίος εκδηλώθηκε με τη μορφή της ταχείας αύξησης του ενδιαφέροντος για επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές, ήταν ο περισσότερος χρόνος που περνούσαν οι άνθρωποι στο σπίτι διατηρώντας, ή ακόμη και αυξάνοντας, το διαθέσιμο εισόδημά τους. Πιο απλά, αντί για ταξίδια και άλλες δραστηριότητες αναψυχής, οι άνθρωποι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση των ελεύθερων πόρων τους και άρχισαν να επενδύουν ενεργά».
 

Η BCM Begin Capital Markets CY Ltd είναι μια Επενδυτική Εταιρεία της Κύπρου (ΚΕΠΕΥ), η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου (EKK) με αριθμό αδείας 274/15 και με καταχωρημένη διεύθυνση την 182, Αγίας Φυλάξεως, Kofteros Business Center, Γραφείο 103, 3083 Λεμεσός, Κύπρος.
 

Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντική απόδοση. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται σε οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.
 

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. | 76.69% των λογαριασμών επενδυτών λιανικής χάνουν χρήματα όταν ανταλλάσσουν CFD με αυτόν τον πάροχο. | Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και αν μπορείτε να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο απώλειας των χρημάτων σας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 18:30