Ο Zuckerberg έχασε 3 δισ. ευρώ μέσα σε μία μέρα

Ο Zuckerberg έχασε 3 δισ. ευρώ μέσα σε μία μέρα
Απώλεια-ρεκόρ, 3 δισ. ευρώ, φέρεται να υπέστη την Πέμπτη η προσωπική περιουσία του Mark Zuckerberg στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου του Facebook. Στελέχη της εταιρείας άφησαν να εννοηθεί πως το γνωστό κοινωνικό δίκτυο δεν θα καταφέρει να διατηρήσει στο μέλλον τον ζωηρό ρυθμό ανάπτυξης.

Ένα γράφημα που δημοσιεύει το Bloomberg δείχνει πως η καθαρή αξία του CEO της Facebook συρρικνώθηκε χθες κατά 6%. Η μετοχή του Facebook βρέθηκε να υποχωρεί 5,5% την ίδια μέρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα εννέα μηνών.Η μετοχή υποχώρησε παρά το γεγονός ότι ο κολοσσός των social media κατέγραψε αύξηση 56% στις πωλήσεις.

"Είχαμε ένα ακόμη καλό τρίμηνο", ανέφερε ο Zuckerberg σε δήλωσή του. "Σημειώνουμε πρόοδο στην ένταξη των βίντεο στις εφαρμογές, ενώ ακολουθούμε τον οδικό μας χάρτη για τη δεκαετία".Ωστόσο, η χρήση του όρου "ουσιαστική" από τον οικονομικό διευθυντή Dave Wehner για να περιγράψει την εκτιμώμενη επιβράδυνση από τα διαφημιστικά έσοδα ώθησε τους αναλυτές να πιστέψουν πως ίσως η ακριβή μετοχή της εταιρείας έφτασε στο μέγιστο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, o Zuckerberg είναι ο πέμπτος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία 52 δισ. δολαρίων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, 18:58