Πριν από 3,5 χρόνια, οι ιδρυτές της νεοσύστατης, τότε, Xiaomi αποφάσισαν να επενδύσουν σε ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ιεραρχία της Google στον τομέα των smartphones. Ο Hugo Barra ήταν ο αντιπρόεδρος του τμήματος Android στη Google και πείστηκε να αφήσει την ζωή του στη Silicon Valley για να βοηθήσει τη Xiaomi να αναπτυχθεί και να επεκταθεί εκτός Κίνας.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Xiaomi κατάφερε να χτίσει ένα πραγματικά καλό όνομα και να κερδίσει τον σεβασμό στις Δυτικές αγορές, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει ουσιαστικά επίσημη παρουσία σε αυτές. Κάπου εδώ, όμως, φαίνεται ότι άρχισε να ραγίζει το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο Hugo Barra προχώρησε πριν από λίγο σε επίσημη δήλωση ότι θα αφήσει τη θέση του για να επιστρέψει στη Silicon Valley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωσή του αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook και ως επίσημο λόγο αποχώρησης αναφέρει ότι νιώθει αποκομμένος από την οικογένεια και τους φίλους του με αποτέλεσμα η όλη κατάσταση να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι υπήρξαν εκατέρωθεν λόγοι για λύση της συνεργασίας τους.

Η ανάπτυξη της Xiaomi είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αλλά μέσα στο 2016 βρέθηκε εκτός πρώτης πεντάδας των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones στον κόσμο, είδε νέους ανταγωνιστές στην εγχώρια αγορά της Κίνας να τις κόβουν μεγάλο μερίδιο από τις προσδοκώμενες πωλήσεις και η περίφημη επέκταση της μοιάζει να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, με εξαίρεση την αγορά της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hugo Barra μοιάζει απογοητευμένος από το γεγονός ότι από τη μια πλευρά τέθηκαν πολύ υψηλοί και φιλόδοξοι στόχοι και έγιναν σημαντικά επικοινωνιακά βήματα με παρουσία της Xiaomi στο MWC 2016 και στη CES 2017, αλλά από την άλλη «μπήκε φρένο» και δεν κυκλοφόρησαν επίσημα στις Δυτικές αγορές το Xiaomi Mi 5 και η Xiaomi Mi TV.

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, οι δύο πλευρές θα πορευτούν πλέον σε ξεχωριστά μονοπάτια, με τη Xiaomi να χάνει ένα ισχυρό ατού για την αποδοχή της — τουλάχιστον από το Αμερικανικό κοινό — όταν κάποτε αποφασίσει να ανοιχτεί στις ΗΠΑ.

Πηγή: Techgear.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης