To YouTube έχει βοηθήσει πολλές φορές στην προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και το χτίσιμο των σχέσεων. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από μια απλή συζήτηση και πολλοί YouTube creators έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη των videos, που δημιουργούν, ώστε να μεταδώσουν κάτι τέτοιο. Το YouTube πάντα αποτελούσε πλατφόρμα έκφρασης και παραδείγματα, όπως η Hayla Ghazal, που ενθάρρυνε τις γυναίκες στη Μέση Ανατολή και Dulce Candy, που διηγήθηκε την ιστορία της ως μετανάστρια, έχουν εμπνεύσει την ενότητα σε όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης των παραπάνω δραστηριοτήτων, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με 11 YouTubers από όλον τον κόσμο. Ο πρωτοφανής αυτός διάλογος έγινε στο Παγκόσμιο Κογκρέσο VI Scholas, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Πάπας για να ενδυναμώσει την ειρήνη μέσα από συναντήσεις με νέους ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Οι YouTubers, που έλαβαν μέρος στο διάλογο ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου και διαφορετικό θρησκευτικό υπόβαθρο, ενώ οι συνολική τους απήχηση στο YouTube φτάνει τα 27 εκατομμύρια θεατές. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των προσφύγων, το αίσθημα της μοναξιάς, της αυτοεκτίμησης και γενικότερα το σεβασμό προς κάθε μορφή διαφορετικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης