Ο Elon Musk προσπαθεί να συνδέσει το ανθρώπινο μυαλό με μηχανές μέσω εμφυτευμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 14:38
Ο Elon Musk προσπαθεί να συνδέσει το ανθρώπινο μυαλό με μηχανές  μέσω εμφυτευμάτων
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Elon Musk δεν είναι φιλόδοξος. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει ταυτόχρονα και την εταιρεία για την Εξερεύνηση του Διαστήματος, (Space Exploration Technologies Corp) κοινώς γνωστή και ως SpaceX. Είναι επίσης οραματιστής και δεν διστάζει να τοποθετεί την σφραγίδα του στα πάντα, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι και σε μέσα μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας.

Όπως φαίνεται όμως ο αποικισμός του Άρη δεν είναι αρκετός. Τώρα ο Elon Musk σκέφτεται ότι με την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο θα μπορούσε να κρατήσει τη συνείδηση ​​ζωντανή, ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.Στην ουσία, ο Elon Musk φέρεται να προετοιμάζει το έδαφος για να μπορούν οι άνθρωποι μια μέρα να ανεβάζουν τις σκέψεις τους, τις μνήμες και τις συλλογικές τους εμπειρίες σε έναν υπολογιστή μέσω μιας τεχνολογίας Νευρωνικών δικτύων. Η Νευρωνική τεχνολογία και συγκεκριμένων η τεχνολογία Neural lace είναι ακόμα νέα, αλλά ο απώτερος στόχος του Musk είναι η καλύτερη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών σε χαρακτηριστικά όπως τη φωνή μας, την επαφή και τον έλεγχο προσανατολισμού.

Οι άνθρωποι έμαθαν να παίζουν με ένα πληκτρολόγιο του iPhone μάλλον γρήγορα, αλλά φανταστείτε αν είχαμε μια άμεση σύνδεση με την CPU της συσκευής. Αυτό είναι το όραμα το Musk που με λίγα λόγια αφορά το πως οι άνθρωποι του μέλλοντος θα αλληλεπιδράσουν με τις συσκευές τους. Σύμφωνα με τον Elon Musk, η αλλαγή θα πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μην ξεπεραστούν ως όντα από την τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ ο Elon Musk δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, έχει αρχίσει ήδη να πετάει υπόνοιες για τις έρευνες.

Πρώτα ξεκίνησε με tweets, όπως αυτά στις φωτογραφίες, και στη συνέχεια προχώρησε με νέες προσλήψεις στην εταιρεία Neuralink Corp., η οποία θα μπορούσε να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Wall Street Journal επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εταιρείας μέσω ενός από τα ιδρυτικά μέλη της, του Max Hodak. Ο Hodak ίδρυσε στο παρελθόν την Transcriptic, μια startup εταιρεία παροχής ρομποτικών υπηρεσιών εργαστηρίου.Οι πρώτες προσλήψεις της Neuralink είναι: η Vanessa Tolosa, μηχανικός στο Larence Livermore National Laboratory και ειδικός σε ευέλικτα ηλεκτρόδια, ο Phillip Sabes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εμπειρογνώμονας για το πώς ο εγκέφαλος ελέγχει την κίνηση και ο Timothy Gardner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, που απέκτησε τη φήμη του όταν εφάρμοσε ηλεκτρόδια σε πτηνά και μελέτησε τον τρόπο που κελαηδάνε.

Απ' ότι φαίνεται, η Neuralink θέλει να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές συνδέοντας το μυαλό μας με τις μηχανές που χρησιμοποιούμε περισσότερο: αυτοκίνητα, κινητές συσκευές ή ακόμα και έξυπνα αντικείμενα μέσω του δικτύου του σπιτιού μας. Προς το παρόν, όμως, άνθρωποι που είναι κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι τα πρώτα προϊόντα θα είναι μάλλον προηγμένα εμφυτεύματα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία παθήσεων του εγκεφάλου, όπως την επιληψία ή την κατάθλιψη.

Πηγή: secnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 14:38