Ο Elon Musk έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου της τεχνολογίας και σίγουρα όχι άδικα, αφού έχει, μεταξύ άλλων, καταπιαστεί με το ταξίδι στο διάστημα, τα έξυπνα αυτο-οδηγούμενα οχήματα, αλλά και πρωτοποριακές ενεργειακές τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα του πολυμήχανου μεγιστάνα είναι η δημιουργία… cyborgs! Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, μέσω της εταιρείας του, Neuralink, θέλει να δημιουργήσει κατάλληλες συσκευές, οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως μέσα διεπαφής ανάμεσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και υπολογιστικά συστήματα, αλλά και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση παθήσεων που σχετίζονται με τα εγκεφαλικά επεισόδια, την παράλυση ή ακόμα και την απώλεια μνήμης λόγω του γήρατος. Μάλιστα, ελπίζει ότι το project του θα έχει υλοποιηθεί εμπορικά έως το 2021!

Στους στόχους του περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη μιας μεθόδου, η οποία θα καταστήσει δυνατή την απευθείας σύνδεση δύο ή περισσότερων ανθρώπινων εγκεφάλων, έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, χωρίς να είναι απαραίτητη η… παραδοσιακή ομιλία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είστε ήδη ψηφιακά υπεράνθρωποι. Το μόνο που θα αλλάξει είναι το μέσο διεπαφής – αποκτώντας υψηλής ταχύτητας σύνδεση με τις ψηφιακές σας βελτιώσεις. Σήμερα επικοινωνούμε με πολύ αργό τρόπο. Θα καταφέρουμε να το βελτιώσουμε αυτό σε μεγάλο βαθμό, μέσω ενός νευρωνικού interface», εξήγησε ο Elon Musk.

Όλα αυτά ακούγονται συναρπαστικά και τρομακτικά την ίδια στιγμή. Πώς θα μπορούσε άραγε αυτή η τεχνολογία να επιδράσει στην κοινωνία μας; Για να το μάθουμε, φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικά χρόνια ακόμα.

Πηγή: gr.pcmag.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης