Ένας 18χρονος εκτελέστηκε στην Γουατεμάλα, καθώς έπαιζε Pokemon GO, ενώ πρόκειται για τον πρώτο θάνατο, που σχετίζεται με το παιχνίδι. Εν αντιθέσει με ατυχήματα, που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο λόγω του παιχνιδιού, αυτή τη φορά ο τίτλος για τις κινητές συσκευές, που έχει προκαλέσει φρενίτιδα δε φαίνεται να συσχετίζεται με τα αίτια του θανάτου του νεαρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 18χρονος Jerson Lopez de Leon, έπεσε σε ενέδρα και σκοτώθηκε, αφού δέχτηκε τα πυρά αγνώστων, καθώς έπαιζε το παιχνίδι μαζί με τον ξάδελφό του, Daniel Moises Picen, ηλικίας 17 ετών.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που δέχτηκαν επίθεση οι νεαροί, αναφέρει η αστυνομία, αλλά εικάζεται ότι εντοπίστηκαν μέσω της εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει λειτουργίες που καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό των παικτών ή ενθαρρύνουν τους χρήστες να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο ξαδέλφια έψαχναν Pokemon σε έναν δρόμο στην Chiquimula, κοντά στην Γουατεμάλα. H αστυνομία βρήκε 20 κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος και ψάχνουν τους δράστες, οι οποίοι επενέβαιναν σε βαν. Οι δύο νεαροί περπατούσαν δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όταν δέχτηκαν τα πυρά. Ο ένας από τους δύο έχασε τη ζωή του αργότερα, στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του Jerson, Rosalinda, αναφέρει ότι ο γιος της είχε φύγει από το σπίτι για να πάει να παίξει το παιχνίδι. «Δεν ξέρω γιατί έφυγε από το σπίτι ο γιος μου. Του έστειλε μήνυμα ο ξάδελφός του και του ζήτησε να πάνε να παίξουν το παιχνίδι μερικά τετράγωνα παρακάτω από το σπίτι.», αναφέρει η μητέρα.

Έχουν αναφερθεί κι άλλα ατυχή συμβάντα που σχετίζονται με το Pokemon GO, όπως ληστείες και αυτοκινητιστικά ατυχήματα, αλλά είναι η πρώτη φορά που σχετίζεται κάποιος θάνατος με αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης