Μια νέα τρέλα έχει διαδοθεί για μία ακόμα φορά μέσω YouTube. Το λεγόμενο “Tide Pod Challenge” έχει γίνει viral και θέλει τους χρήστες να καταπίνουν ταμπλέτες Tide. Το “challenge” ξεκίνησε από το Twitter τον Δεκέμβριο και έφτασε τελικά στο YouTube.

Ενώ φαίνεται αστείο σε κάποιους, η κατάποση απορρυπαντικών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας ή να επιφέρει ακόμα και θάνατο, ενώ τα videos που αναρτώνται αποτελούν κίνδυνο για όσους δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το YouTube αποφάσισε σήμερα να αφαιρέσει αυτά τα βίντεο, ώστε να μειώσει το περιεχόμενο που έχει γίνει flagged και αποτελεί ενδεχόμενο κίνδυνο για κάποιους.

“Οι όροι της κοινότητας του YouTube απαγορεύουν περιεχόμενο το οποίο προτρέπει σε επικίνδυνες δραστηριότητες, που αποτελούν ρίσκο για την υγεία”, ανέφερε εκπρόσωπος του YouTube. “Αφαιρούμε άμεσα τέτοια βίντεο τα οποία καταπατούν τους όρους μας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ψάξετε στο YouTube ακόμα και τώρα όμως θα βρείτε πάρα πολλά αποτελέσματα για το “Tide Pod Challenge”, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται, η υπηρεσία δεν έχει κατεβάσει ακόμα.

Η απόφαση του YouTube να παρέμβει στο περιεχόμενο πιθανόν έχει να κάνει με πίεση από τη μητρική του εταιρεία, Procter & Gamble. Εκπρόσωπος της Procter & Gamble ανέφερε τα εξής: “Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι με τις συζητήσεις για τις ακατάλληλες χρήσεις των απορρυπαντικών προϊόντων και δουλεύουμε σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα για να αφαιρέσουμε το επιβλαβές υλικό, που δεν συνάδει με την πολιτική τους.

Οι ταμπλέτες απορρυπαντικών χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό των ρούχων. Δεν πρέπει να γίνονται παιχνίδι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και αν σκοπός είναι το χιούμορ. Όπως όλα τα οικιακά καθαριστικά προϊόντα, πρέπει να χρησιμοποιούνται και να αποθηκεύονται ασφαλώς.”

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης