Το Mozilla Foundation, το οποίο μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνο και για την ανάπτυξη του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης, Firefox, παρουσίασε ένα νέο web app το οποίο ακούει στο όνομα «Send» και επιτρέπει την εύκολη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά αρχείων μεγέθους έως 1GB.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Send, τα δεδομένα που μεταφέρονται είναι κρυπτογραφημένα από την πλευρά του χρήστη (άρα ούτε αυτοί μπορούν να δουν τις πληροφορίες που εμπεριέχουν), ενώ «κερασάκι» στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι μετά την αποστολή και τη λήψη τους, τα αρχεία μπορούν να αυτοκαταστραφούν – καθώς το λινκ παραμένει ενεργό μέχρι κάποιος να κατεβάσει τα δεδομένα μία φορά ή μέχρι να συμπληρωθούν 24 ώρες από την δημιουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Send, δεν έχετε παρά να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης της προτίμησής σας (Firefox, Chrome, Edge, Safari κλπ.) και να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση send.firefox.com. Επιλέξτε το/α αρχείο/α που θέλετε να στείλετε, περιμένετε να ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, αντιγράψτε το λινκ που θα εμφανιστεί και είστε έτοιμοι.

Η νέα αυτή υπηρεσία θυμίζει αρκετά την πλατφόρμα WeTransfer, ωστόσο παρουσιάζεται ως μία εξαιρετική επιλογή για τη μεταφορά κρυπτογραφημένων δεδομένων, με την φερεγγυότητα του Mozilla Foundation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: blog.plaisio.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης