Η λειτουργία Electrolysis του Firefox, που υπόσχεται να καταστήσει τον δημοφιλή browser σημαντικά ταχύτερο, δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες από αρκετούς χρήστες, οι οποίοι αναφέρουν βελτιώσεις στην εμπειρία χρήσης.

Οι αριθμοί που παραθέτει η Mozilla μιλούν από μόνοι τους: Η γενική αποκρισιμότητα του Firefox έχει βελτιωθεί κατά 400% χάρη στο Electrolysis, ενώ η αποκρισιμότητα κατά τη φόρτωση μεγάλων ιστοσελίδων έχει βελτιωθεί κατά 700% σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του browser, που δεν αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός των επόμενων εβδομάδων, περίπου το 10% των χρηστών του Firefox θα λάβουν σχετικό update, που θα τους επιτρέπει να ενεργοποιήσουν το Electrolysis. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν add-ons, θα αποκλειστούν από αυτή τη δεύτερη φάση δοκιμών, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα ασυμβατότητας.

Αργότερα, μέσα στους επόμενους 6 μήνες, η πλειοψηφία των χρηστών του Firefox θα μπορούν να επωφεληθούν της νέας τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση 49 του browser θα υποστηρίζει ορισμένα add-ons, ενώ στις εκδόσεις 50 και 51 ακόμη περισσότερα πρόσθετα θα υποστηριχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Asa Dotzler της Mozilla τόνισε ότι η ομάδα ανάπτυξης έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην βελτιστοποίηση του Electrolysis, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση της διαθέσιμης μνήμης, προκειμένου αυτή να μην καταναλώνεται άσκοπα, περιορίζοντας τις επιδόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης