To νέο εργαλείο της Microsoft για το Powerpoint ονομάζεται «Presentation Translator» και αποτελεί ένα εντυπωσιακό add-in για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή παρουσιάσεων της εταιρείας.

Εν αντιθέσει με αυτό που φαίνεται να κάνει, δηλαδή να μεταφράζει τις σελίδες της παρουσίασής σας, κάνει κάτι πιο εντυπωσιακό: μεταφράζει τη φωνή σας σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή iOS, Android ή Windows. Το νέο πρόσθετο χαρακτηριστικό επίσης παράγει έναν σύνδεσμο, που επιτρέπει στους θεατές να το χρησιμοποιήσουν για να δουν μεταφράσεις στη δική τους γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Microsoft Build συνέδριο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν το νέο χαρακτηριστικό για να μεταφράσουν ισπανικές και κινέζικες προτάσεις σε πραγματικό χρόνο. Δούλεψε εξαιρετικά για τα Ισπανικά, παράγοντας μια ικανοποιητική μετάφραση από την πρώτη προσπάθεια. Χρειάστηκε μερικές παραπάνω προσπάθειες για να «καταλάβει» την κινέζικη φράση.

Ενώ βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, το χαρακτηριστικό αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο για να παρουσιάσει η Microsoft τις μεταφραστικές ικανότητες των εργαλείων των Cognitive Services. Οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για τη βελτίωση στην αναζήτηση των videos ή εικόνων. Πρόκειται για σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη της AI από την Microsoft και γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης