H νομοθεσία αλλάζει από 01/01/2021. Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί 2019/947 και 2019/245 θέτουν το πλαίσιο λειτουργίας για την ασφαλή λειτουργία των ΣμηΕΑ στους ευρωπαϊκούς ουρανούς (EU και EASA). Αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης των επιχειρήσεων, η υποχρεωτική εγγραφή των ΣμηΕΑ, η εκπαίδευση των χειριστών και ο τρόπος που λειτουργούν ως τώρα οι επαγγελματίες.

Η διαχείριση της κυκλοφορίας των ΣμηΕΑ μέσω του U-SPACE, οι πτήσεις BVLOS, οι μεταφορές φορτίων και ανθρώπων. Ο κανονισμός θέτει τα πλαίσια λειτουργίας και αναμένεται να δώσει ώθηση στην επανάσταση των Drones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί πρέπει να κάνω για να είμαι συμμορφωμένος με τον νέο κανονισμό? Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για πτήσεις στην ειδική κατηγορία?

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν από τον καθηγητή και μελος της EuroUSC Italia κ. Filippo Tomasello. Ο κος Tomasello έχει πολυετή εμπειρία σε οργανισμούς όπως η EASA, η EUROCONTROL και την Commission.

Η 3Δ Drone Academy είναι πιστοποιημένο Αεροπορικό εκπαιδευτικό κέντρο Approved Training Organization [EL-ATO-130] part-FCL και εκπαιδευτικό κέντρο Χειριστών ΣμηΕΑ [EL-UAS-TC-1].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο idrones.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης