Απ’ ό,τι φαίνεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πλέον θα επιτρέψει στην κινεζική Huawei να αγοράσει προϊόντα από αμερικανούς προμηθευτές, το οποίο αποτέλεσε προ μερικών εβδομάδων το ουσιαστικό εμπόδιο για την πρόοδο του κινεζικού κολοσσού σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πουλήσουν τον εξοπλισμό τους στη Huawei”, ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ είχε προσθέσει τη Huawei στη μαύρη λίστα, δημιουργώντας πονοκεφάλους στους Κινέζους κατασκευαστές, καθώς δημιουργήθηκαν προβλήματα στην παροχή υλικού από αμερικανούς κατασκευαστές, που η Huawei χρησιμοποιεί στα προϊόντα της. Το βασικότερο πλήγμα ήταν αυτό που δέχθηκε από την Google, όμως όλα φαίνεται ότι θα επανέλθουν στην κανονική τους ροή, όπως ήταν η κατάσταση πριν από το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Ο αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο πλαίσιο της συνάντησης της G20, όπου συμφώνησε να παύσει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

“Είμαστε σύμφωνοι, θα συνεχίσουμε να πουλάμε αυτά τα προϊόντα, πρόκειται για αμερικανικές εταιρείες που πωλούν αυτά τα προϊόντα. Συμφώνησα να επιτρέψουμε τη συνέχιση της πώλησης αυτών των αμερικανικών προϊόντων”, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δήλωσή του.

Πλέον αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους για περαιτέρω διεκρινίσεις, ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι τα τηλέφωνα της Huawei θα λάβουν κανονικά την επόμενη έκδοση Android.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης